Asırlık yoğurtçular yoğurdu böyle mayalıyormuş! Taş gibi oluyor asla sulanmıyorEvde yoğurt mayalamak isteyenlerin en büyük şikâyeti yoğurdun tutmaması, sulanması veya ekşi olması. Ancak Anadolu’nun dört bir yanında yıllardır yoğurt mayalayan asırlık yoğurtçular, bu sorunu hiç yaşamıyor. Çünkü onlar, yoğurt yapımında bazı kadim yöntemleri uygulamaya devam ediyor. İşte taş gibi yoğurt isteyenlerin bilmesi gereken geleneksel mayalama teknikleri…
Turşu yapımının püf noktalarıTurşu, çorba ve yemeklerin yanında iştah açıcı tadıyla sofralarınızda yer almaktadır. Özellikle kış aylarında yemeklerin yanında aranılan bir lezzet olmaktadır. Ev yapımı turşunun tercih edilme sebebi doğal yapısıyla hem daha lezzetli hem de sağlık açısından uygun olmasıdır.