Çekme helva dünya markası olma yolunda
Çekme helva dünya markası olma yolundaTarihi Osmanlı dönemine dayanan ve un, su, şeker karışımından elde edilerek farklı tatlarla birleştirilen meşhur Kastamonu çekme helvası, coğrafi işaret alarak kente özgü bir lezzet olarak kayıtlara geçti. Saraylarda padişahların, şehzadelerin tatlı olarak, askerlerin de güç vermesi için yediği çekme helva, aldığı coğrafi işaretle dünya çapında bilinirliğini arttıracak. Mesleğin içerisinde büyüyen maharetli ustaların ellerinde hazırlanan çekme helvalar, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ilgi görmeye devam ediyor.
11.09.2019Haberler
Bu helva sadece kar yağdığında yapılıyor
Bu helva sadece kar yağdığında yapılıyor"Saray tatlısı" olarak da anılan çekme helva, Çankırı'da sadece kar yağdığında geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
11.02.2017Ekonomi
Bu helva sadece kar yağdığında yapılıyor
Bu helva sadece kar yağdığında yapılıyor"Saray tatlısı" olarak da anılan çekme helva, Çankırı'da sadece kar yağdığında geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
11.02.2017Ekonomi