Tarihi Dabakhane şifalı suyu ilgi görüyor
Tarihi Dabakhane şifalı suyu ilgi görüyor 5 bin yıllık Harput Mahallesi’nin kuzeyinde Harput kalesi ile Fethi Ahmet Baba türbesi yolu üzerindeki dere içerisinde yer alan tarihi Dabakhane şifalı suyu ziyaretçi akınına uğruyor.
8.10.2023 Haberler
Kim tarafından yapıldığı bilinmiyor!  Her kurnaya 3’er sefer girip çıkıyorlar... - 5 derecelik şifalı su
Kim tarafından yapıldığı bilinmiyor! Her kurnaya 3’er sefer girip çıkıyorlar... - 5 derecelik şifalı su Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput Mahallesi'nde yer alan tarihi Dabakhane şifalı suyu, ziyaretçi akınına uğruyor.
8.10.2023 Gündem
Malatya'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı
Malatya'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Dabakhane Mahallesi Bakırcılar Çarşısı içerisinde henüz öğrenilemeyen nedenle esnaf arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.
31.03.2020 Gündem
Osmanlı dönemine ait Dabakhane Mescidi ibadete açılacak
Osmanlı dönemine ait Dabakhane Mescidi ibadete açılacak Elazığ'da Harput Kalesinin Kuzeydoğusunda yer alan ve Osmanlı döneminde inşa edilen 450 yıllık Dabakhane mescidinde restorasyon çalışması yapılıyor. Yok olmaya yüz tutmuşken restorasyona alınan mescidin tekrar ibadete açılacağı belirtildi. Harput’un tarihi mirasını canlandırmak için Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından projelendirilen Osmanlı döneminden kalan 17. yüzyıla ait Dabakhane Mescidinin restorasyon projelerine yönelik çalışmalar başlatıldı. Harput kalesinin Kuzeydoğusunda yer alan ve dönemin İpek Yolu güzergahında bulunan 450 yıllık tarihi mescidin, aslına uygun şekilde yapılması için başlatılan restorasyon ve çevre düzenlemesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Eski kayıt ve fotoğraflardan yola çıkılarak aslına uygun olarak restore edilme çalışmaları süren mescidin, tekrar ibadete açılacağı belirtildi. Elazığ Belediyesi olarak Dabakhane Mescidinin röleve ve restorasyon projelerine yönelik kazılarının 2016-2017 yılı içerisinde tamamladıklarını belirten KUDEP Birim Sorumlusu Kadir Atıcı, “Bu çalışmalar neticelendikten sonra Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından projeler onaylandı. Onaylanma aşamasından sonra da biz belediye olarak 2017 yılının Aralık ayı içerisinde Dabakhane Mescidinin uygulama ihalesine çıktık. Burada Dabakhane Mescidinin restorasyon çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız” dedi. "Döneme de sadık kalarak restore ediyoruz" Dabakhane Mescidi’nin restoresi ve çevre düzenleme çalışmasının ardından yeniden ibadete açılacağını aktaran Atıcı, “Dabakhane Mescidi 17. yüzyıl yapısıdır. 1600’lü yıllara tekabül etmektedir. 450 yıllık bir mescidi biz belediye olarak yeniden ayağa kaldırmış olacağız. O dönem için İpek yolu güzergahında bulunan mescit, gelen kervan yolcularının burada dinlenip, ibadetlerini yaparak tekrar yollarına devam etmesini sağlanması için inşa edilen bir yapıdır" dedi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri