Son dakika Dünya Ralli Şampiyonası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Ralli Şampiyonası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Ralli Şampiyonası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 738 dünya ralli şampiyonası haberi bulunmuştur.
Ali Türkkan: Türk’ün gücünü göstermek önemli!Motorsporlarına önce pistte başlayan, ardından da ralliye geçen Ali Türkkan burada da Türkiye’ye ilkleri yaşatmaya başladı. Bunu başarmanın çok önemli olduğunu belirten 26 yaşındaki pilot, “Tüm dünyaya bir Türk sporcunun neler yapabileceği göstermek çok farklı bir duygu” dedi.
İsveç Rallisi’nin ‘en hızlı çaylağı’ Kerem Kazaz!En genç ralli şampiyonumuz Kerem Kazaz, ilk kez yarıştığı FIA Gençler Dünya Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) ilk en iyi zamanı yapan Türk pilotu olurken aynı zamanda şampiyonanın en hızlı çaylağı unvanını aldı.
Monte-Carlo'da Ralli heyecanı! Tüm sezon ücretsiz olarak Red Bull TV’deMotor sporları tutkunları, Dünya Ralli Şampiyonası'nda Thierry Neuville, Sebastien Ogier, Sebastien Loeb gibi yıldız Red Bull pilotlarının da yarışacağı Monte-Carlo etabı için geri sayıma geçti. Geçtiğimiz yıl 50 binden fazla kişinin yerinde takip ettiği Monte-Carlo etabının bu sene de benzer bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.
Red Bull sporcusu Ali Türkkan Yunanistan’da podyum peşindeRed Bull sporcusu Ali Türkkan, Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'ndaki (WRC3) sezonun son yarışına Yunanistan’da çıkıyor. Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından WRC3’te yarışan tek Türk sporcular olan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener, Yunanistan, Acropolis Rallisi’nde podyum için yarışacak.
Türkiye'nin yarış kazanan en genç ralli pilotu Kerem Kazaz'dan uluslararası transferŞubat ayında 3 aylık ehliyeti ile katıldığı Sarıkamış Rallisi’ni kazanarak, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ilk birinciliğini elde eden Kerem Kazaz, Hyundai Costumer Team Junior Drive programına seçilerek uluslararası arenada elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Kerem Kazaz Avrupa Ralli Şampiyonası’nda milli marşımızla podyuma çıktı16 yaşında milli olarak Türkiye’nin En Genç Ralli Pilotu unvanına sahip olan, bu yıl Şubat ayında18 yaşına girer girmez almaya hak kazandığı ehliyeti ile katıldığı Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi’nde elde ettiği galibiyet ile Türkiye’de ilk genel klasman rallisini kazanmayı başaran Kerem Kazaz, geçtiğimiz hafta sonu başarılarına bir yenisini ekledi.
Red Bull Sporcusu Ali Türkkan İtalya’da sahne alıyorRed Bull sporcusu Ali Türkkan, Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'ndaki (WRC3) sezonun ikinci yarışına İtalya’da çıkıyor. Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından WRC3’te yarışan tek Türk sporcular olan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener, Sardinya Rallisi’nde podyum için yarışacak.
Serhan Acar yazdı: Şu hızlı Türkler!Son yıllarda motorsporlarında gururumuz olan Türk sporcularımız 2023’te de kupalar kazandı, podyuma çıktı. Genç yetenekler ise sporun geleceğine güvenle bakmamızı sağladı. Gelin sporcularımızın başarılarına bir de yakından bakalım.
Serhan Acar yazdı: 100 yıl coşkusu!Bolu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası 4. yarışı ve 2023 Türkiye Baja Şampiyonası 2. ayağı, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelirken, hem sporseverler, hem de pilotlar unutulmaz anlar yaşadılar.
Dünya şampiyonu Carlos Sainz’in belgeseli yayınlandı!İki kez Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), üç kez Dakar Rallisi şampiyonu olan Carlos Sainz’in yaşamını anlatan ‘Sainz: Live to Compete’ isimli belgeseli yayınlandı.
Serhan Acar yazdı: Team Türkiye rüzgârıFIA tarafından Fransa’da düzenlenen Motorsporları Olimpiyatları’nda, milli takımımız da boy gösterdi. Rally4 branşında Ford Fiesta ile yarışan Ali Türkkan-Burak Erdener 2. olarak gümüş madalya alırken, genç pilotlarımız da tecrübe kazandı.
Rallide Thierry Neuville’den ilk zaferDünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2022 yılının 10’uncu yarışı olan Yunanistan Rallisi’nde, Thierry Neuville bu sezonki ilk zaferini elde etti.
‘Araba sevdası’ hem işi, hem turizmi uçururOtomobil sporları çok başka bir tutkuyu barındırıyor: Her şey eski deyimle ‘araba sevdası’, şimdiki tabirle ise otomobil sevgisiyle başlıyor. TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı otomobil sporlarının sponsorluk gelişmelerini ve Türkiye ekonomisine katkılarını anlattı.
WRC'de Kalle Rovanpera'dan üst üste üçüncü zaferMotor sporlarının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 2022 sezonunun dördüncü yarışı Portekiz'de koşuldu.
Dünya Ralli Şampiyonası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.