Son dakika Fatih Sultan Mehmet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Fatih Sultan Mehmet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Fatih Sultan Mehmet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.644 fatih sultan mehmet haberi bulunmuştur.
‘Aeneas ile kültürler buluşacak’ Türkiye ile İtalya arasında ortak kültür mirası oluşturacak Aeneas Kültür Rotası’nın sertifika töreni Edremit’te yapıldı.
Osmanlı Padişahları Sıralaması ve Soy Ağacı: Osmanlı İmparatorluğu İlk ve Son Padişah Sıralaması Nasıldır?Osmanlı Devleti 6 asrı aşkın bir dönem hüküm sürmüştür. Türk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Doğudan Batı’ya Kuzey’den Güney’e kadar geniş kara parçasına ulaşan Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah VI. Mehmed veya diğer adıyla Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Uzun geçmişe sahip olması nedeniyle sırasıyla kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı İmparatorluğu ilk ve son padişah sıralaması nasıldır? Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Kazada yaralanan doktor yaşam mücadelesini kaybettiNiğde'de otomobilin devrilmesi sonucu yaralanan doktor Ali Şeker, 2 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Doktor Şeker’in ölüm haberi sağlık camiasını yasa boğdu.
71 eski askeri öğrenci hakkında tahliye kararıFETÖ’nün, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfı mevkiinde meydana gelen olaylara ilişkin üçü rütbeli, üçü er, 116’sı öğrenci, 122 sanık hakkında dava açılmıştı.
Köprülere Fenerbahçe bayrakları asıldıING Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Beko'nun bayrakları İstanbul’un simgelerinden 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine asıldı.
Kamyonetin kasasındaki konteyner yola düştüÜmraniye'de TEM otoyolunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikameti yönünde ilerleyen bir kamyonetin kasasındaki konteyner yola düştü. Sürücülerin dikkati muhtemel bir faciayı önlerken, konteyner nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.
Elon Musk'tan kafaları karıştıran '1453' paylaşımıDünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın bugün Twitter’dan yaptığı paylaşım şaşkınlık yarattı. Musk, paylaşımında bir Bizans askerinin görselini kullanarak Constantinople 1453 yazısını yazdı. Musk’ın bu paylaşımı kısa sürede çok sayıda etkileşim aldı. Peki Musk tweetinde ne demek istedi?
Yıldırım’dan Aliyev’e ‘Fatih’ kılıcıAK Parti Genel Başkanvekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Bakü’de bir araya geldi.
‘Öğrenciler darbeyi karakolda öğrendi’Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan ve “Anayasayı İhlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan 69 eski Hava Harp Okulu öğrencisinin beraat etmesi gerektiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu.
9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2021-2022Eğitim öğretim hayatında öğrencilerin en çok karşısına çıkan derslerden birisi de matematiktir. İlkokul döneminde başlayan matematik dersleri üniversite dönemine kadar sürmektedir. Özellikle LGS, YKS oturumları TYT-AYT ve memur sınavları gibi KPSS'de öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlardan bir tanesidir. Matematik ders konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 9. sınıf matematik ders kitabında öğrencilerin kendisini geliştirmesi için çeşitli örnekler ve etkinlikler yer almaktadır. 2021-2022 yılında 9. sınıf matematik ders kitabı cevapları MEB yayınlarını öğrenmek istiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
Ataşehir'de gece yarısı kaza! Otomobil trafik lambasına çarptı: Sürücü ağır yaralıAtaşehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, trafik lambası ve demir korkuluklara çarptı. Otomobil hurdaya dönerken, sürücüsü ağır yaralandı. Hurda yığınına dönen otomobil çekici yardımıyla otoparka götürülürken yaralı sürücünün durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Bahçeli: Bu gafillerin canı yine denizin dibini çekiyorİsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusuyla ilgili dikkat çeken mesajlar veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yunanistan'ın Ege'deki silahlanma faaliyetlerine de çok sert tepki gösterdi.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2021-2022Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2021-2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
Son nefesimize kadar buradayızAtatürk Havalimanı’nda İstanbul’un fethi kutlamalarında konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na sert çıkarak, “‘Kaçacak’ dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya. Terör örgütlerinden kaçmamışız, 15 Temmuz’da kaçmamışız. İşte Erdoğan ölümüne burada. Son nefesimize kadar da buradayız” dedi.
Son dakika: 560 bin kişi ile fetih şöleni! Erdoğan: Son nefesimize kadar buradayız!Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un fethinin 569'uncu yılı kutlamalarında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, “Teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki ‘kaçacak’ iddiasına da yanıt veren Erdoğan, “Bugüne kadar bize ‘kaçacak’ diyenlerin hepsi de zoru görünce kuyruklarını kıstırıp kaçtılar” dedi.
Altun: İstanbul, tüm kültürler ve dinler için bir özgürlük meşalesi olmuşturCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümüne ilişkin, "İstanbul, altı asırdır tüm kültürler ve dinler için bir özgürlük, hoşgörü ve barış meşalesi olmuştur. Atalarımız, bu şehrin küresel barış davasını ilerletmedeki merkezi önemini anlamışlardı" dedi.
MSB: Ayasofya, Türk milletinin koruması altındadırMilli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'un fethinin 569'ncı yıl dönümüne ilişkin, "Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altındadır" açıklamasında bulundu.
6 muhalefet partisi lideri 4'üncü kez bir araya geldiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde 4'üncü kez bir araya geldi.
Fatih Sultan Mehmet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.