Son dakika İstanbul Devlet Opera ve Balesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul Devlet Opera ve Balesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.185 istanbul devlet opera ve balesi haberi bulunmuştur.
‘İrade Bizim, Zafer Bizim’Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde “VATAN UĞRUNA - İrade Bizim, Zafer Bizim” başıklı konserle sahnede.
‘Umut teselli değil, etik bir sorumluluk’İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans İstanbul Topluluğu (MDTİst) kadının gücünün altını çizdiği “Kız Doğdu / III” ve “Hiç Kuş Yok”la seyirciyle buluştu. Her iki eserde de dayanışma vurgusu öne çıktı
Gençliğin sesi bayramın coşkusu19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda operadan geleneksel melodilere, vapur iskelelerindeki caz ritimlerine uzanan seçki, bayram coşkusunu şehre taşıyor
Yedi Tepe OperaDevlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün 21 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği 17. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde 13 eser ve 22 temsil sahnelenecek
Genç yetenekler sahneye çıkıyorİstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Siemens Türkiye’nin iş birliği ile gerçekleşecek olan “Gençlik Konseri”, 26 yıldır Siemens Türkiye Opera Yarışması’nda ödül alan, Devlet Opera ve Balesi’nin bünyesindeki deneyimli solistler ve son yıllarda ödül alan genç sesler ile genç kuşağın önemli keman sanatçılarından Veriko Tchumburidze’yi bir araya getiriyor.
Usta sanatçı Ferdi Atuner'in cenazesinde kavga çıktı!Tiyatro ve dizi oyuncusu Ferdi Atuner (82) için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Atuner’in cenaze töreninde yaşanan tartışma gündeme damga vurdu. Taksim AKM’deki anma sırasında çıkan gerginlik dikkat çekti.
Usta oyuncu Ferdi Atuner'e veda! Kızından yürek burkan sözler: 1 ay önce annemi kaybetmenin acısına dayanamadıTiyatro ve dizi oyuncusu Ferdi Atuner (82) için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Törende konuşan kızı İlayda Atuner, "O benim ilk aşkım, kahramanım, en kıymetlimdi. Beni her zaman o meşhur gür sesiyle 'Canım kızım' diye karşılardı." dedi. Atuner'in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eski Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
23 Nisan sanatla kutlanıyor23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları konser salonlarından tiyatro sahnelerine uzanan etkinliklerle bir sanat şölenine dönüşüyor.
Günümüz dans adımlarıyla yorumlanıyorİstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “Interwoven”, “Unison”, “Kurgu” ve “Köçekçe: Bir Rapsodi” adlı koreografilerden oluşan yeni çağdaş dansı “Momentum”un dünya prömiyeri gerçekleştirildi
50 yılın sesleri ve renkleriİstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin eski sanat yönetmeni, opera sanatçısı ve ressam Suat Arıkan’ın, sanat yolculuğunun 50. yılına özel “İmgesel Sanat Yolculuğunda 50 Yıl-Suat Arıkan” konseri düzenlendi.
Kültürünü koruyabilen toplumlar ilelebet yaşar“Edusa”, Anadolu’nun kadim kültürünü günümüze taşıyan, yerelden evrensele ulaşan bir opera olarak seyirciyle buluşuyor. Güldiyar Tanrıdağlı’nın bestelediği, Prof. Dr. İskender Pala’nın librettosunu kaleme aldığı eseri Caner Akın sahneye koyuyor. Mesajı ise kültürünüze sahip çıkarsanız hiçbir zaman yenilmezsiniz
Çanakkale’nin ‘müzikal’ destanı18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Ulusal Müziğimiz: Çanakkale Destanı” başlıklı bir konser verecek.
Eldar Mansurov’un Senfonik Gravürleri AKM’deT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Atatürk Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek “Eldar Mansurov’un Senfonik Gravürleri” konseri, 1 Nisan’da sanatseverlerle buluşacak.
Aynı sahnede iki operaİstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Tehlikeli Oyun” ve “Deli Dumrul”u sahneye taşıyarak iki çağdaş opera eserini birlikte sanatseverlerle buluşturuyor.
Pinokyo, yalnızlığımıza ortak oluyorİstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Modern Dans Topluluğu’nun yeni prodüksiyonu “Pinokyo.exe” karanlık bir peri masalını andıran atmosferiyle, merkeze aldığı duygusuyla ve bugünün insanına dair yaptığı tespitlerle çağımızın en büyük dertlerinden yalnızlığı dansla anlatıyor
Don Giovanni perdeye döndüOpera tarihinin en çarpıcı, en provokatif ve en etkileyici eserlerinden olan “Don Giovanni”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi imzası ile bu sezon yeniden sahnede.
Kahreden olay! Opera sanatçısı Emrah Erdem Gedik hayatını kaybettiBahçelievler'de, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) koro sanatçısı Emrah Erdem Gedik, oturduğu binanın (48) 4'üncü katındaki dairenin balkonundan düştü. Hastaneye kaldırılan Gedik, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Kahreden olay! Opera sanatçısı Emrah Erdem Gedik hayatını kaybettiBahçelievler'de, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) koro sanatçısı Emrah Erdem Gedik, oturduğu binanın (48) 4'üncü katındaki dairenin balkonundan düştü. Hastaneye kaldırılan Gedik, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
İstanbul Devlet Opera Ve Balesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.