Son dakika kadına yönelik şiddet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kadına yönelik şiddet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kadına yönelik şiddet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.915 kadına yönelik şiddet haberi bulunmuştur.
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş: Sosyal medyada yaş sınırı düzenlemesi üzerinde çalışıyoruzAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sosyal Medya Çalışma Grubumuzla, zararlı içerikleri tespit ediyor ve gerekli müdahaleleri anında yapıyoruz. Öte yandan, sosyal medya kullanımına yönelik yaş sınırı düzenlemesi üzerinde de titizlikle çalışıyoruz." dedi.
Koruma kararına rağmen Nermin öldürüldüİki yıl önce bıçakla ağır yaralandı, koruma kararı aldırdı, failler yargılandı ancak bunlar Nermin’i yaşatamadı. Nermin’i öldürmeye teşebbüs eden, 12.5 yıl hapis cezası alan ve cezaevinden izinli çıkan Salih Aybas tarafından sokak ortasında katledildi
Letonya, 'İstanbul Sözleşmesi'nden çekiliyorLetonya Parlamentosu, uluslararası kamuoyunda "İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nden çekilme kararı aldı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya Kanal D'de açıkladı: Trafikte 'yaka kamerası' dönemiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kanal D ekranlarının sevilen sabah kuşağı programı Neler Oluyor Hayatta'ya konuk oldu. Ali Yerlikaya, trafik cezalarıyla ilgili kritik düzenlemeler getirileceğini ifade etti. Yerlikaya, emniyet güçleri için 'yaka kamerası' sürecine girildiğini söyledi ve uygulamanın yüzde 96'lık büyük bir farkla olumlu sonuç verdiğini belirtti.
İçişleri Bakanı Yerlikaya Kanal D'de açıkladı: Trafikte 'yaka kamerası' dönemiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kanal D ekranlarının sevilen sabah kuşağı programı Neler Oluyor Hayatta'ya konuk oldu. Ali Yerlikaya, trafik cezalarıyla ilgili kritik düzenlemeler getirileceğini ifade etti. Yerlikaya, emniyet güçleri için 'yaka kamerası' sürecine girildiğini söyledi ve uygulamanın yüzde 96'lık büyük bir farkla olumlu sonuç verdiğini belirtti.
Boşanmak isteyen kadınlar ücretsiz avukat için yoksulluk belgesi istiyorDiyarbakır'da Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Muhtarı Fatima Kantar, mahallede boşanma başvurularının arttığını, haftada en az 3 kadının ücretsiz avukat temini için kendisinden yoksulluk belgesi talep ettiğini söyledi.
Üniversiteli Rojin Kabaiş dosyasında yeni raporVan’da Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in geçen yıl 27 Eylül’de kaybolmasının ardından 15 Ekim’de Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulunmasına ilişkin soruşturmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Biyolojik İhtisas Dairesi’nin hazırladığı rapor dosyaya girdi. Dosyada, Rojin’in göğüs ve vajina iç bölgesinde 2 ayrı erkeğe ait DNA tespit edildiği belirtildi.
30 günde 27 kadın öldürüldüKadına şiddet durmuyor. Sivil toplum örgütlerinin yayımladığı eylül 2025 verileri, kadına yönelik şiddetin ulaştığı korkunç boyutu bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü bir yasal altyapıya sahibizAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda konuştu. Bakan Göktaş, "Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz. 6,7 milyon kişiye verdiğimiz eğitim ve seminerlerle farkındalığı artırıyoruz" dedi.
Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü bir yasal altyapıya sahibizAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda konuştu. Bakan Göktaş, "Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz. 6,7 milyon kişiye verdiğimiz eğitim ve seminerlerle farkındalığı artırıyoruz" dedi.
Kadına şiddete yapay zekâ destekli önlemAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5. Ulusal Eylem Planı (2026-2030) kapsamında şiddetin kök nedenlerini tespit edilmesi için TÜBİTAK iş birliğinde ve Marmara Üniversitesi yürütücülüğünde başlattığı “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması”nın bu yıl tamamlanması planlanıyor.
Karar var koruma yokSon olarak Trabzon’da Sinem Somun’un, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesi koruma kararlarının etkililiğini gündeme taşıdı. Koruma kararlarının uygulamada kağıt üstünde kaldığı, cezasızlık algısının da failleri cesaretlendirdiği belirtiliyor
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede! 5. Ulusal Eylem Planı hazırlanıyorKadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5. Ulusal Eylem Planı (2026-2030) için hazırlıklarını sürdürüyor.
Sevgi gibi başlıyor, şiddetle bitiyor! Ayşe Tokyaz cinayeti infial yarattı: Caniler böyle tuzak kuruyorAyşe Tokyaz, henüz 22 yaşındaydı. Hayatının baharındayken, kendisini evlilik vaadiyle kandıran Cemil Koç tarafından hayattan koparıldı. Bu cinayet yalnızca bireysel bir trajedi değil, sistemli bir ihmal zincirinin sonucu. Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahut Duran, "Her baskı, bir kadın cinayetinin ön aşaması olabilir" diyerek hâlâ ulaşılamayan birçok kadının kurtarılabilmesi için atılması gereken adımları Milliyet.com.tr’ye anlattı.
15. yılda 15 mesajToplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi alanında faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler kuruluşu UN Women (BM Kadın Birimi), bu yıl 15. kuruluş yıldönümünü kutluyor. UN Women, bu dönüm noktasında kadın hakları alanında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerken, dünyada çözülmesi gereken eşitsizliklere ve yeni ortaya çıkan tehditlere de vurgu yapıyor.
Bakan Göktaş: "Aile, Türk devlet geleneğinde toplumun temelidir"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk Devletler Teşkilatını (TDT) ortak tarih ve kültüre dayanan "Aile Meclisi" olarak gördüklerini belirterek, "Birlikteliği anlamlı kılan en temel unsur, derin sosyo-kültürel bağlarımızdır. Bu anlamda ailenin güçlenmesi geleceğimizin teminatıdır." dedi.
Kadının sessiz çığlığıGeçen sene Antalya Film Festivali’nden üç ödülle dönen “Gülizar”, tacizin kadın ruhunda bıraktığı derin yaraları, yaraları deşmeden anlatıyor.
Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.