Bu etin kilosu 16 bin lira! 'Eti bilenler çok pahalı olduğunu vurgulamıyor'
Bu etin kilosu 16 bin lira! 'Eti bilenler çok pahalı olduğunu vurgulamıyor' İzmir’in Torbalı ilçesinde bir kasap dükkanında satılan Japon wagyu cinsi sığır eti, bin 200 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Güncel kur değerine göre fiyatı yaklaşık 16 bin TL’yi bulan et için özellikle yurt dışından müşteriler geliyor. Kasap Mehmet Günbey, özel koşullarda yetişen sığırların bel ve sırt etinin 40 ila 60 gün arasında kaya tuzunda dinlendirildiğini belirterek, eti bilenleri pahalılığını vurgulamadığını ifade etti. Günbey, ette bulunan ve mermer diye tabir edile ince yağ dokusu için, “Bu etin yağı elinizin sıcaklığıyla bile eriyebiliyor” dedi.
23.01.2022 Ekonomi
Kobe Ne Demek, Nerededir? Kobe Bifteği Neden Meşhurdur?
Kobe Ne Demek, Nerededir? Kobe Bifteği Neden Meşhurdur? Et kültürü ülkeden ülkeye göre değişir. Her iklimin farklı olduğu bölgelerde yetişen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan, farklı lezzet ve besin değerine sahip etler üretilir. Hayvanların tüm günlerini geçirdiği sulak araziler ve otlaklar, doğal olarak etin kalitesini şekillendirir. Lezzetli ve kaliteli bir et ise damağınızda unutulmaz tatlar bırakan yemekleri size sunar. Kobe ne demek, nerededir sizler için derledik.
2.11.2021 Sözlük
Kobe eti neden pahalı?
Kobe eti neden pahalı? Kobe eti, son yıllarda fiyatıyla gündemde olan özel bir yemek. Kilosu en az 1000 dolara yenebilen, uğruna kıtalar arası seyahat edilen ve dillerden düşmeyen bu etin özelliği nedir? Japonya’nın dünya mutfağına armağanı Kobe etinin özellikleri yazımızda yer alıyor...
17.04.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri