En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşular, sofralara hem renk hem de iştah açıcı bir tat katar. Pazar tezgâhlarını süsleyen taptaze sivri biberler, domatesler ve sarımsaklarla hazırlanan domates soslu biber turşusu, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğüne yakışan bir eşlikçi. İşte nefis konservelerin tarifi.
Domates konservesini ekşimeden taze tutan yöntem! Yıl boyunca asla bozulmuyorEvde yapılan domates konserveleri, mutfakta adeta bir kurtarıcı görevi görür. Ancak birçok kişi zamanla konservelerinin ekşidiğini, kapağının şiştiğini veya kötü bir koku oluştuğunu fark edebilir. Doğal yöntemlerle, kimyasal katkı maddesi kullanmadan domates konservesini yıl boyu taze ve lezzetli tutmanın sırrını açıklıyoruz!
Konserve yaparken uymanız gereken kurallarEvde meyve ve sebzeleri konserveye işlerken belirli kurallara uyulması gerekmektedir. Özellikle sebze konservesi yaparken eğer bilimsel kurallara uyulmazsa, gıda zehirlenmesi ve bunun ötesinde ölüme kadar giden olaylar yaşanabilir. Prof. Dr. Aziz Ekşi, konu hakkında bilgi verdi.