Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'
Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Türk turşusu dünyayı fethetti
Turşu ihracatı ilk 9 ayda 260 milyon dolara yükseldi. 136 ülke Türk turşusu aldı. Yıl sonu ihracat hedefi 500 milyon dolar. İç pazarda ise yabancı turşular büyük hacimde tüketilmeye başlandı.
Görünce ağzınızı ekşitmeyeceğiniz 5 nefis kereviz tarifi
Kereviz, birçok insan tarafından çok zor tüketilen ve ağız ekşitilen sebzelerden biri. Ancak kerevizi kolaylıkla tüketmenizi sağlayacak
yüzlerce tarif var. Biz de sizin için 5 nefis kereviz tarifini belirledik. İşte görünce ağzınızı ekşitmeyeceğiniz 5 nefis kereviz tarifi...
Kışa kapak olsun!
Evde kışlık hazırlığı yapmak son dönemde yükselişe geçti. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Her biri özenle kavanozlanıp mutlaka sosyal medyada paylaşılıyor.
Günün sahur menüsü: 12. gün
12. gün sahur menüsünde; tok tutan yengen tostu, protein bakımından zengin ve lezzetli poşe yumurta ve susatmayacak karışık komposto tarifini sizinle paylaştık. İşte 12. gün sahur menüsü...
Yılbaşı gecesi için birbirinden lezzetli tarifler
Yeni yılı evde karşılayanlar ve sofralarını şenlendirmek isteyenler için birbirinden lezzetli yılbaşı yemeklerini paylaştık. Yeni yıla sevdikleriniz ile bu lezzetlerle girebilirsiniz. İşte yılbaşı gecesi için birbirinden lezzetli tarifler...
Kışa hazırlık dosyası
Kışın yemek yaparken işini kolaylaştırmak isteyenler artık yaz mevsiminden hazırlıklara başlıyor. İşte kışa hazırlık kapsamında domates sos, menemen ve turşu yapımı tarifleri ve kışa hazırlık dosyası:
15 Kasım günün menüsü (Altın günü tarifleri)
15 Kasım günün menüsü, kadınların vazgeçilmezi olan ‘altın günü’ lezzetlerini konu edindi. Malum ‘altın günlerinde’ sofralar en lezzetli yemeklerle dolup taşar. 15 Kasım günün menüsü ise evinde ‘altın günü’ lezzetlerini en kolay tarifini veriyor. İşte 15 Kasım günün menüsü…