Sağlık Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı'na ilişkin sağlık bilgi notu
Sağlık Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı'na ilişkin sağlık bilgi notu Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'na ilişkin sağlık bilgi notu paylaştı. Kurban etinin muhafazası ve tüketilmesine ilişkin uyarıların olduğu bilgi notunda, "Etler ızgarada pişirilirken, ateş, eti yakmayacak ve "kömürleşme" sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yüksek ateş, yüzeydeki proteinleri birdenbire katılaştırır ve ısı etin iç kısmına ulaşamaz. Bu nedenle etlerin iç sıcaklığı en az 75 ºC olmalıdır. Çok yüksek ısı, etin dış yüzeyinin yanmasına ve su kaybının fazla olmasına yol açarak besin öğesi kaybını artırır. Etler kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, bazı zoonoz hastalıkların çiğ veya az pişmiş etlerin yenmesiyle bulaştığı unutulmamalıdır" denildi.
17.08.2018 Genel Sağlık