Yendiğinde alerjik reaksiyona neden olan meyve ve sebzeler
Yendiğinde alerjik reaksiyona neden olan meyve ve sebzelerSonbaharda artan polenler sebebiyle hem çocuklar hem de yetişkinlerde meyve ve sebze alerjileri de şiddetleniyor. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, genellikle bu alerjilerin çiğ sebze ve meyvelerin yenilmesinden 5-10 dakika sonra ortaya çıktığı söyledi. Peki, yenildiğinde kaşıntı, yanma ve karıncalanma belirtileri ile ortaya çıkan alerjik reaksiyona daha çok hangi sebze ve meyveler sebep oluyor? Doç.Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu polen-besin alerji sendorumunu tüm detaylarıyla anlattı
12.11.2020Genel Sağlık
Diyete alerjisi var
Diyete alerjisi var45 yaşındaki kadın, nadir görülen bir hastalıktan dolayı diyet yapanların tükettiği meyve ve sebzeleri tükettiğinde ölümcül anafilaktik şoklar geçiriyor.