Son dakika ortak basın toplantısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ortak basın toplantısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ortak basın toplantısı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.971 ortak basın toplantısı haberi bulunmuştur.
‘Terörsüz Türkiye’de ‘beklenti’ haftasıGüvenlik kaynakları, “Terörsüz Türkiye” hedefi çerçevesinde başlatılan süreçte bu hafta içinde yeni gelişmelerin olabileceğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: DEAŞ gibi PKK da sistemden çıkacakDoha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'DEAŞ nasıl sistemden çıktıysa PKK da sistemden çıkacaktır. Ya kendi isteğiyle; barış içerisinde, sulh içerisinde çıkacak. Ya da başka türlü çıkacak.' dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: DEAŞ gibi PKK da sistemden çıkacakDoha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'DEAŞ nasıl sistemden çıktıysa PKK da sistemden çıkacaktır. Ya kendi isteğiyle; barış içerisinde, sulh içerisinde çıkacak. Ya da başka türlü çıkacak.' dedi.
Vatikan'da baş başa! Dünyanın konuştuğu gerilim sonrası ilk temasABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski arasında Oval Ofis'te yaşanan tartışma diplomasi dünyasında daha önce örneği görülmemiş görüntülerin yaşanmasına neden olmuştu. Herkes bir sonraki görüşmenin olup olmayacağını merak ederken, Trump ile Zelenskiy, Papa Franciscus’un cenaze töreninden önce bir araya geldi.
Fidan: Aramızı bozamayacaklarDışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, dün yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın düzenledi.
Pakistan Başbakanı Şerif Ankara'da: Erdoğan büyük ve cesur bir liderCumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Şerif, "Erdoğan Türk halkını muhteşem bir geleceğe taşıma rolünüz gerçekten çok büyük bir mücadelenin hikayesidir" ifadelerini kullandı.
Erdoğan ile bir araya gelen Endonezya Cumhurbaşkanı: KAAN projesinde yer almak istiyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ticaret hacmini karşılıklı fayda temelinde dengeli şekilde 10 milyar dolar hedefine yükseltmek için atılabilecek adımları değerlendirdik" ifadelerini kullandı. Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto, Milli Muharip Uçak KAAN projesinde yer almak istediklerini ifade ederek, Endonezya ile Türkiye'nin küresel barışın sağlanmasında birlikte çalışması gerektiğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan terör örgütü PKK'ya net mesajDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Umuyoruz, diliyoruz, istiyoruz bu çağrıya kulak verilir ve örgüt tıpkı kendi liderinin talep ettiği gibi kongreyi toplar, kendini feshetme ve silahları bırakma kararı alır. Bunu yaparsa hem Irak'ta, hem Türkiye'de, hem Suriye'de hem Kürtler hem de bölge halkları gerçekten büyük istifade eder." dedi.
Ürdün, Mısır ve Fransa Gazze'de ateşkes çağrısı yaptıÜrdün, Mısır ve Fransa, uluslararası toplumun Gazze Şeridi’nde Filistinlilere karşı yürütülen İsrail saldırılarını durdurma yönünde adım atması gerektiğini teyit etti. İşte o detaylar...
Kanada emeklilerini korumak için yeni önlemler aldıKanada Başbakanı Mark Carney, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifelerinin neden olduğu "finansal istikrarsızlık ortamında" Kanadalı emeklileri korumak için aldıkları yeni önlemleri açıkladı.
Trump-Netanyahu ortak basın toplantısı iptal edildiİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Washington'a gitmişti. Görüşmenin ardından beklenen ortak basın toplantısının iptal edildiği duyuruldu.
NATO Genel Sekreteri Rutte: Rusya, barış konusunda ciddileşmelidirNATO Genel Sekreteri Mark Rutte, küresel çatışma haline gelen Ukrayna'daki savaşın sonucunun özellikle Çin'in Hint-Pasifik'te gelecekteki eylemlerini şekillendirme başta olmak üzere önemli jeopolitik etkileri olacağını söyledi. Rutte, Sibiha ise ülkesinin "kalıcı ve kapsamlı barışa hazır olduğunu" belirterek, "Rusya, barış konusunda ciddileşmelidir." diye konuştu.
Ortak Basın Toplantısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.