Patatesin başında bekleme derdi yok! 1 kaşık tereyağı koyun, sonucu görünMutfakların temel taşlarından biri olan patates, neredeyse tüm yemeklerin içine girer. Yalnızca yemeklerin temel taşı olmakla kalmaz aynı zamanda atıştırmalık olarak da tüketilir. Söz konusu patates ise mutfakta uzunca bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu süreyi en aza indirmek için ise bir tüyoya ihtiyacınız var. İşte her evde bulunan ve size süreden tasarruf ettiren o püf nokta!
Patates haşlarken suyuna ekleyin! Kabuğu çok daha kolay soyuluyorPatates haşlamak, mutfakta sıkça yaptığımız temel işlemlerden biridir. Ancak, haşlanan patateslerin kabuklarını soymak bazen zahmetli olabilir. Eğer patateslerinizi haşladıktan sonra kabuklarının çok daha kolay soyulmasını istiyorsanız, mutfakta işinizi kolaylaştıracak basit bir yöntem var.