Salatalıkların buruşmasını önleyen teknik! Günlerce taş gibi taze kalacakSalatalık, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olmasının yanı sıra, yüksek su içeriği sayesinde serinletici bir etkiye sahiptir. Ancak bu özellik, salatalığın çabuk bozulmasına ve buruşmasına da neden olur. Özellikle buzdolabında birkaç gün bekleyen salatalıklar, elastikiyetini kaybederek buruşur ve lezzetinden ödün verir. Bunun başlıca nedeni, nem kaybı ve uygun olmayan saklama koşullarıdır.
Buruşmuş salatalıkları dipdiri yapan yöntem! Su dolu kapta böyle bekletinSalatalıklar, özellikle yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Serinletici etkisiyle salatalardan sandviçlere kadar birçok yemekte kullanılan salatalık, zamanla buruşup tazeliğini kaybedebilir. Ancak, basit bir yöntemle buruşmuş salatalıkları tekrar eski tazeliğine kavuşturabilirsiniz. İşte detaylar!