Canan Karatay’ın karşı çıkmadığı tek ekmek yok satıyor!
Canan Karatay’ın karşı çıkmadığı tek ekmek yok satıyor! Adana'da fırın işletmecisi Fahri Aslan, Genel Cerrah Opr. Dr. Taner Bayramoğlu'nun tavsiyesiyle, Kastamonu'ya özgü olan, genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayından elde edilen unla ekmek üretmeye başladı.
8.08.2018 Genel Sağlık
7 liralık siyez ekmeği yok satıyor
7 liralık siyez ekmeği yok satıyor Adana'da fırın işletmecisi Fahri Aslan, bir genel cerrahın tavsiyesiyle, Kastamonu'ya özgü olan, genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayından elde edilen unla ekmek üretmeye başladı. Haftada bir kez taş fırında üretim yapan Fahri Aslan, tanesini 7 liradan 400 adet ekmek sattığını kaydetti. Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın karşı çıkmadığı tek ekmek türü olan siyez ekmeğini Adana'da sadece kendilerinin ürettiğini dile getiren Aslan, şehir dışından da sipariş aldıklarını anlattı. Genel Cerrah Op. Dr. Taner Bayramoğlu ise siyez ekmeğinin sindirim hastalıklarına iyi geldiğini söyledi. Ekmeğin yapıldığı buğdayın genetiğinin 1936 yılından sonra değiştirildiğini ancak Kastamonu?ya özgü siyez buğdayının hala orijinalliğini koruduğunu belirten Aslan, Genetiği değiştirilmemiş tek buğday, siyez buğdayıdır. Şişmez, kabarmaz. Bunu Adana?da ilk kez pide şeklinde yaptık. Geceden sabaha kadar yoğurma tekniği var dedi.
11.09.2019 Haberler
'Siyez ekmeği'nde talebe yetişemiyorlar
'Siyez ekmeği'nde talebe yetişemiyorlar Türkiye'de sadece Kastamonu'da üretilen, kromozom sayısı değişmediği için "buğdayın atası" olarak nitelendirilen siyez buğdayı ile bundan yapılan ürünler, son dönemde talep patlaması yaşıyor.
22.04.2017 Ekonomi
'Siyez ekmeği'nde talebe yetişemiyorlar
'Siyez ekmeği'nde talebe yetişemiyorlar Türkiye'de sadece Kastamonu'da üretilen, kromozom sayısı değişmediği için "buğdayın atası" olarak nitelendirilen siyez buğdayı ile bundan yapılan ürünler, son dönemde talep patlaması yaşıyor.
22.04.2017 Ekonomi