Baristaların gizli formülü: Lezzet için fizik şart! Kahvenin tadını ikiye katlıyorAmerikan Fizik Enstitüsü'nün yeni bir araştırmasına göre kahve yaparken su ısıtıcısını mümkün olduğunca yüksekte tutmak, pour-over kahvenin daha güçlü yapılabileceği görüldü. Araştırmaya göre daha güçlü kahve yapmak daha az çekirdek kullanmaktan geçer ve böylece zamandan, emekten ve kaynaklardan tasarruf edebilirsiniz.
Kuru incirin tadı kaçıyorTürkiye’den Fransa’ya ihraç edilen kuru incirde normal değerin 11 katı aflatoksin tespit edildi ve iade edildi. Ege İhracatçıları Birliği, aflatoksinin doğa koşullarında oluştuğunu, UV ışığıyla ayıkladıklarını söyledi. Prof. Ayhan Filazi de uygun depolama şartlarına dikkat çekerek, ‘Havadan gelen mantarların toksinleri ürüne yerleşip bu kanserojen maddeleri ortaya çıkarıyor. Karaciğerleri daha çok etkiliyor’ dedi.
TAD’dan sezona merhabaİzmir Türk Amerikan Derneği (TAD), 2018-2019 etkinlik sezona Cumhuriyet konseri ve ardından gerçekleşen kokteyl ile merhaba dedi.