Son dakika Ticaret Bakanı Bolat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ticaret Bakanı Bolat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ticaret Bakanı Bolat haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.653 ticaret bakanı bolat haberi bulunmuştur.
Ticaret Bakanı Bolat: Mal ve hizmet ihracatımızı 450 milyar dolara taşımayı hedefliyoruzTicaret Bakanı Ömer Bolat, 2027-2029 dönemi Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin, "Önümüzdeki dönemde hedefimiz; ihracatımızı yalnızca miktar olarak değil, nitelik ve katma değer açısından da büyütmektir. Program dönemi sonunda mal ve hizmet ihracatımızı 450 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
İhracat rekora doymuyorTürkiye’nin ihracatı ağustosta %8.1 artışla 23.5 milyar dolara çıkarak ağustos rekoru kırdı. Ticaret Bakanı Bolat, son 40 ayın 22’sinde aylık ihracat rekoru kırıldığını, 2026’nın ilk 8 ayında ise 4 aylık rekor kaydedildiğini söyledi.
Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılada da dünyada yedinciliğe yükselmiş durumdayızİstanbul Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2002 yılında tarımsal hasılada Türkiye 12’nci sıradaydı. Bugün tarımsal hasılada da dünyada yedinciliğe yükselmiş durumdayız. 83,2 milyar dolar tarihimizin en yüksek seviyesidir. 2026 sonuçlarında bu rakamın çok daha yukarılara geldiğini göreceğiz. Bu Cumhuriyet tarihimizin tarımsal hasılaya ulaştığı en üst noktadır. Bugün, Türkiye 86 milyon vatandaşımızın ve 60 milyon turistin gıda arzını sağlıyor. Aynı zamanda da 185 ülkeye 2 bin 226 çeşit tarım ve gıda ürünü ihraç ediyor. Bundan da ekonomimize sağlanan katkı 32,6 milyar dolar" dedi.
Ticaret Bakanı Bolat'tan 'Milli Dayanışma' paylaşımıTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Terörsüz Türkiye" vizyonunun üretimden yatırıma, ticaretten ihracata kadar her alanda ülkenin potansiyelini daha da ileriye taşıyacağını bildirdi.
İhracat temmuzda tam 3 rekor kırdıTicaret Bakanı Bolat, 25.6 milyar dolara yükselen temmuz ihracatıyla aylık ihracat, yıllıklandırılmış mal ihracatı ve mal-hizmet toplamında olmak üzere 3 ayrı rekor kırıldığını açıkladı
Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı!Ticaret Bakanı Ömer Bolat, temmuz ayında ihracatın 25,6 milyar dolarla rekor kırdığını belirterek, "Yüzde 2,9, yaklaşık yüzde 3'lük bir artış bu. Tarihteki en yüksek temmuz ihracatı olarak rekor oldu." dedi.
Ticaret Bakanı Bolat, Moldova heyetiyle bir araya geldiTicaret Bakanı Ömer Bolat, Moldova heyetiyle yaptığı görüşmeye ilişkin, "İkili ticaret hacmimize ivme katacak hamleleri, savunma sanayisi ve teknoloji odaklı stratejik ortaklıklarımızı, karşılıklı yatırımlarımızı artırma hususundaki görüşlerimizi en üst düzeyde değerlendirdik." ifadesini kullandı.
Ticaret Bakanı Bolat, ATO Başkanı Baran ile görüştüTicaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Ticaret Odası (ATO) heyetiyle bir araya gelerek, kente serbest bölge kurulması, fuar merkezinin tamamlanması ve ticari kart taksit imkanlarının genişletilmesi gibi talepleri ele aldıklarını bildirdi.
Ticaret Bakanı Bolat: Cari işlemler açığının ikinci çeyrekte gerileyebileceği öngörülmektedirTicaret Bakanı Ömer Bolat, mal ve hizmet ihracatındaki dayanıklı görünümün desteğiyle cari işlemler açığının milli gelire oranının tarihsel ortalamasının altında kalmaya devam etmesinin beklendiğini belirterek, "Cari işlemler açığının ilk çeyrekte 23,6 milyar dolar gerçekleşmesinin ardından, ikinci çeyrekte 12-12,5 milyar dolar aralığına gerileyebileceği öngörülmektedir." ifadesini kullandı.
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatta en yüksek haziran ayı rakamına ulaştıkTicaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da 2026 haziran ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Bakan Bolat: "Haziran ayı ihracatı yıllık bazda yüzde 21,9 artışla 25 milyar dolara yaklaşarak tüm zamanların en yüksek haziran ayı rakamına ulaşmış oldu." ifadelerini kullandı.
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatta en yüksek haziran ayı rakamına ulaştıkTicaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da 2026 haziran ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Bakan Bolat: "Haziran ayı ihracatı yıllık bazda yüzde 21,9 artışla 25 milyar dolara yaklaşarak tüm zamanların en yüksek haziran ayı rakamına ulaşmış oldu." ifadelerini kullandı.
Bakan Bolat: "İhracat yolculuğuna 160 bin ihracatçıyla devam ediyoruz"Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gelecek hafta dış ticarette 2026'nın ilk yarısına ilişkin verilerin açıklanacağını belirterek, "Memnuniyetle ifade ediyoruz ki yarı yılın ilk aylarında bölgemizdeki sıcak savaşlara, emtia piyasalarındaki büyük oynaklıklara ve artan ithalat hacmine rağmen Türkiye olarak ihracatımızı artırmayı başardık." dedi.
TİM Başkanı Mustafa Gültepe: İhracatçıyı sınırları aşan stratejik bir güç olarak görüyoruzTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, bu yıl 282 milyar dolarlık mal, 128 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah bu yıl ihracatta ilk kez 400 milyar dolar sınırını aşacağız ancak bu sınırlı artışları yeterli görmüyoruz. Çünkü biz Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarmak istiyoruz." dedi.
Bakan Bolat: 75 milyar dolarlık tekstil ve giyim sektörü istihdamda birinci sıradaTicaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve hazır giyim sektörünün iç pazarla birlikte 75 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını ve istihdam bakımından da birinci sırada olduğunu belirterek, "Böylesine altın yumurtlayan bir tavuğu hangi devlet, hangi hükümet gözden çıkarmaya cesaret eder ya da çıkarmak ister? Bu tevatürler yanlış." dedi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! Bakan Bolat: Reform ve büyüme stratejileri masadaCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda ekonominin temellerini güçlendirecek adımları kararlılıkla atmaya devam ettiklerini belirtti.
Türkiye ile Belçika’dan 15 milyar $’lık ticaret hedefiİkili ticaret hacmi her yıl istikrarlı şekilde artan Türkiye ile Belçika, 2025’te 9.3 milyar dolarlık ticarete imza attı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “15 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi
Bakan Bolat: "İki ülke 15 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyor"Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Belçika arasındaki ikili ticaret hacminin 2025 yılı itibarıyla 9,3 milyar dolara ulaştığı belirterek, "İki ülke, sürdürülebilir ve dengeli bir şekilde 15 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyor." dedi.
Bakan Bolat: Türkiye'nin geleceği 3G'den geçiyorTicaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin küresel rekabette güçlü bir geleceğe sahip olmasının, girişimcilik ruhuna sahip, eğitimli, yabancı dil bilen, tecrübeyle kendini geliştiren ve hayatının merkezine iyiliği alan genç nesillerle mümkün olacağını belirterek, "Türkiye'nin geleceği 3G'den geçiyor. 3G demek, geleceğimiz = gençlerimiz + girişimcilerimiz." dedi.
Bakan Bolat, "Ticarette Türkiye Yüzyılı Zirvesi"nde konuştu: Herkesin rol model almak istediği bir ülkeyizTicaret Bakanı Ömer Bolat, Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gerilimin küresel ticaret ve enerji piyasalarında derin etkiler oluşturduğunu belirterek, ülkelerin alternatif tedarik ve lojistik güzergahlarına yönelmeye başladığını söyledi. Körfez’deki kriz nedeniyle ihracatta dalgalanmalar yaşandığını ifade eden Bakan Bolat, buna rağmen Türkiye’nin üretim ve tedarik gücüyle öne çıkan ülkelerden biri haline geldiğini vurguladı.
Ticaret Bakanı Bolat: "Çok önemli günlerden geçiyoruz"Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1973 ve 1979 petrol krizleri ile 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın toplamından daha büyük bir enerji arz ve fiyat krizlerini beraberinde getiren çok önemli günlerden geçildiğini belirterek, "Allah'a şükür hükümetimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız gerekli stoklamaları zamanında yaptığı için biz hiçbir arz krizi yaşamadık." dedi.
Ticaret Bakanı Bolat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.