Son dakika tüketici hakları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tüketici hakları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tüketici hakları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 915 tüketici hakları haberi bulunmuştur.
Mert’in şırınga çikolatadan ölmüştü! Firma yetkililerinin ifadesi alınamadıAnkara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu ölümüyle ilgili, tutuksuz 8 sanığın yargılandığı davada, 2 firma yetkilisi ile kantin işletmecisinin eşinin ifadesi alınamadığı için dosya bilirkişiye gönderilmedi. Duruşma, firma yetkilileri ve kantin işletmecisi Neşe ile eşi Sefa Yavuz’la ilgili soruşturmanın sonucunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasına karar verilerek, ertelendi.
40 maddelik Dezenformasyon teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildiDezenformasyonla mücadeleyi hedefleyen internet haber sitelerini süreli yayın kapsamına alan düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifle; gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Basın kartı resmi kimlik belgesi olarak kabul edilecek.
Selçuklu kadınlar haklarını öğreniyorEfes Selçuk Belediyesi Eşitlik Birimi çalışmaları kapsamında kadınlar için İZAV (İzmir Avukatları 100. Yıl Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Temel Hukuk Eğitimi, son olarak Gökçealan Mahallesi’nde gerçekleşti.
Kiracı hakları nelerdir? Ev sahibine hangi durumlarda dava açılabilir?Son zamanlarda gündemden düşmeyen ev kiralarının fiyatları konuşulmaya devam ediyor. Astronomik düzeyde artan kiralar, mal sahibiyle kiracıyı karşı karşıya getiriyor. Uzmanlar, ev sahibi baskısıyla karşılaşan kiracıların yasal hakları olduğuna dikkat çekiyor. Kiracılar ise haklarını nasıl savunabilir öğrenmek istiyor. Peki kiracı haklar nelerdir? Ev sahibine hangi durumlarda dava açılabilir?
Kiracıya ipuçları! ‘Oğlum taşınacak’ yalanına dava açınAstronomik düzeyde artan kiralar, mal sahibiyle kiracıyı karşı karşıya getiriyor. Uzmanlar, ev sahibi baskısıyla karşılaşan kiracıların yasal hakları olduğuna dikkat çekiyor.
Elektrik faturanız 116 TL'nin üzerinde ise mutlaka bakın! Serbest tüketici olma fırsatıYıllık elektrik tüketimi 1100 kilovatsaatin (kWh) üzerinde olan tüketiciler, elektrik tedarik şirketini değiştirip daha düşük fiyattan elektrik kullanma imkanına sahip olabiliyor. Uzmanlar, bu değişikliği yapmak isteyen vatandaşların hangi detayları göz önünde bulundurması gerektiğini sıraladı.
Mert'i öldüren şırınga çikolata için 'güvenli değil' raporuAnkara’da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davada Tüketici Hakları Derneği'nin, ürünün güvenli olmadığına ilişkin raporu da dosyaya girdi. Raporda, çikolatayla ilgili "Hedef tüketici kitlesi bakımından yapılan incelemede ürünün kapağının açılması ve tüketilmesi şekli bakımından 'güvenli ürün' olarak değerlendirilemeyeceği sonucuna varılmıştır" denildi.
Konut alım satımında yeni dönem! Tamamen değiştirecek...Tüketici Kanunu’nda planlanan değişikliklerle ilgili detaylar netleşiyor. Konut alımından devre mülk tatil satışına, taksitli alışverişten abonelik hizmetine en fazla mağduriyet yaşanan konulardaki düzenlemeler için uzmanlar, tüketicileri nelerin beklediğini tüm detaylarıyla değerlendirdi.
Garantisi biter bitmez bozuluyorsa dikkat! Sebebi 'pes' dedirttiElektronik aletten giysiye, satın alınan ürünler artık 'ömür boyu' kullanılamıyor. Bunun sebebi ise 'planlı eskitme' olarak adlandırılan bir pazarlama taktiği. Peki tüketici olarak bu durumla karşılaşırsak neler yapabiliriz? Uzmanlar bu alanda yasal düzenlemeler yapılması gerektiği görüşünde.
Yavaş internete cezasız iptalTelefon ve internet sözleşmelerinde yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Buna göre, aboneye taahhüt edilen internet hızının sağlanamaması halinde sözleşme ceza ödemeden feshedilebilecek. Abone onayı gerektiren işlemler için ayrı ayrı onay alınacak, taahhütname süreleri 24 ay ile sınırlandırılacak. Tüketicinin şikayeti üzerine işletmecilerle yapılan sözleşmeler değiştirilebilecek.
Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde vatandaş ceza ödemeden sözleşmeyi fesih edebilecek.
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Ceza ödemeden sözleşme feshedilecekBilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Düzenleme, haberleşme hizmetlerinde vatandaşlarımızın haklarını daha güçlü koruduğumuz ve Dijital Türkiye hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz birçok yenilik içeriyor" dedi.
İkinci el araç alıp satacaklar dikkat! Resmen tavan yaptı: Yüzde 70!İkinci el otomobil piyasasında son zamanlarda artan dolandırıcılık haberleri dikkatleri bu alana çekti. Tercihlerin ikinci ele yöneldiği bugünlerde, fırsatçılar da iş başında! Sektör temsilcileri ve uzmanlar, risklere karşı çarpıcı uyarılarda bulunarak, eksperleri işaret etti.
Eski faturaya zamlı tarifeOcak ayı itibarıyla kademeli elektrik tarifesi yürürlüğe girerken pek çok vatandaş zamlı tarifelerin aralık ayı faturalarına da yansıtıldığını öne sürerek yüksek faturalardan şikayetini dile getirdi.
Marketlerde fiyat denetimiTicaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatı ile döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıyıp, yansımadığını tespit etmek için marketlerde denetim başlatıldı.
İnternetten alışverişte yeni oyun! Son anda fiyat değiştirirse...Online alışveriş yapanlar son günlerde satın aldıkları ürünlere kavuşamamaktan dertli! Bunun sebebi ise ürünlerin satıcı tarafından daha kârlı fiyatlara satılmak istenmesi. Kargoya verilmeden satışı iptal edilerek para iadesi yapılan ürünlerle ilgili tüketicinin de yapabileceği şeyler var.
Apple kullanıcısı ‘tamirci’ olacakABD’li teknoloji şirketi Apple, akıllı telefon onarımlarını kendileri yapmak isteyenlere orijinal parçalar, dokümanlar ve aletler sağlayacağını bildirdi. Apple’dan yapılan açıklamada, kullanıcıların orijinal yedek parçalara erişiminin eskisi kadar sınırlandırılmayacağı vurgulanarak, kullanıcıların Apple’ın sağladığı parçalar, dokümanlar ve araçlar ile kendi tamir işlemlerini kendileri yapabileceği belirtildi.
Akıllı tarım güçlü üreticiSanayi 4.0 gibi artık Tarım 4.0 da gündemde, hatta geç bile kaldı. Bir taraftan parçalı tarım arazilerinin toplulaştırılması çalışmaları hızlanırken, akıllı tarımın da bu hızla gelişmesi önemli. Üreticiler, yeni teknolojileri, makineleri kullandıkça uzun vadede hem iş gücünden, hem de maliyetlerden tasarruf edebiliyor. Bu kapsamda örnek olan birkaç çalışmayı derledik.
Reklam içerikli aramalar konusunda şikâyetler artıyor! Tüketiciler ne yapmalı?Reklam ve ürün satışına yönelik aramalar son dönemde telefon kullanıcıların başlıca şikâyetleri haline geldi. Günün hemen hemen her saatinde farklı numaralardan gelen bu aramalar, kullanıcıların tepkilerine yol açıyor. E-devlet üzerinden numara engelleme işlemi, bu tip aramaları bir nebze azaltsa da kesin çözüm sağlamıyor. Peki, telefon kullanıcıları ne yapmalı? Hukuki olarak ne gibi haklara sahip? Kişisel bilgilerin kimler tarafından satıldığını veya ele geçirildiğini tespit etmek mümkün mü? Detaylar haberimizde...
İngiltere'deki tedarik krizi derinleşiyorİngiltere'de son dönemde artan tedarik krizi; perakende, imalat ve enerji sektörlerine yayılarak ülke ekonomisini sarsmaya devam ediyor.
Son Dakika Haberi: WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! İyi haber 6 saat sonra geldiGelen son dakika haberine göre; en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta 6 saat süren erişim sorunu yaşandı. Uygulamaya girmeye çalışan kullanıcılar uzun süre '500 Server Error' hatası ile karşılaştı. Whatsapp'tan sonra Facebook ve Instagram'a da giriş yapılamadı; ancak uygulamalarda erişim sorunu 6 saat sonra giderildi. Konuyla ilgili resmi açıklamalar peş peşe geldi. Öte yandan Facebook, 6 saatlik kesintiden sonra kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu. Şirket, erişim sorununun hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığını doğruladı. İşte tüm dünyayı etkileyen erişim sorunuyla ilgili tüm detaylar...
Tüketici Hakları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.