Et zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Et zehirlenmesinin en yaygın belirtileri...Tüketilen etin taze olmaması ya da hijyenik koşullarda hazırlanmaması, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Et zehirlenmesi, vücuda giren zararlı bakteri veya toksinlerin sindirim sistemini etkilemesiyle ortaya çıkar. Belirtiler genellikle birkaç saat içinde başlar ve dikkat edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Vatandaş farkında olmadan tüketiyor! Gıda Denetim Uzmanı uyardı: Zehirleyip öldürüyor7’den 70’e herkesin tükettiği tavuk ürünlerinde yaşanan zehirlenmeler son günlerde ülkemizde çok sık gündeme gelmeye başladı. Kocaeli'de 648 kişi tavuk dönerden zehirlenirken, dönercinin kendini savunması pes dedirtmişti. Geçtiğimiz aylarda bir kişi de kızarmış tavuk yedikten sonra hayatını kaybetmişti. Yurdun birçok yerinde zehirlenme vakaları patlak verdi. Peki tavuk nasıl ölüme götürüyor? Tüketirken neye dikkat edilmeli? Uzman isim ‘hayati risk taşıyor’ diyerek uyardı! İşte bu belirtilere dikkat...