Zeytinin acısını sünger gibi emiyor! Zeytin üreticileri sırrını verdiMarketlerden alınan salamura zeytinler genellikle tüketime hazır gibi görünse de, bazı durumlarda fazla tuzlu ya da hala acı olabilir. Özellikle doğal yöntemlerle hazırlanmış ya da katkısız olan zeytinlerde bu durum daha sık görülür. Ancak evde uygulayabileceğiniz birkaç basit ve doğal yöntemle marketten aldığınız zeytinlerin acılığını veya aşırı tuzunu kolayca azaltabilirsiniz.
Şap gibi zeytinin tuzunu alan yöntem! Zeytin pamuk gibi oluyorZeytin, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da bazen fazla tuzlu olması nedeniyle tüketimi zorlaşabiliyor. Özellikle salamura zeytinlerin fazla tuz içermesi, sağlık açısından da sakıncalı olabiliyor. Ancak doğal yöntemlerle zeytinin tuzunu kolayca azaltarak lezzetini yumuşatmak mümkün. İşte zeytinin tuzunu alan ve onu pamuk gibi yapan pratik yöntemler!