Kariyer Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 14:58 | Son Güncellenme:

Ülkemizde bulunan zengin su kaynakları nedeniyle kaz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu nedenle kaz yetiştiriciliği ile birlikte devlet teşviki pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır? Devlet desteği ve kazancı hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.

Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Ülkemizde kaz yetiştiriciliği en çok Trakya ve Doğu Anadolu bölgesinde yapılmaktadır. Özellikle kaz yetiştiriciliği ile yüksek gelir elde edilmesinden dolayı önemi de oldukça büyüktür.

Haberin Devamı

 Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

 Kaz yetiştirmede en önemli konulardan birisi de beslenmedir. 1 kilogram ağırlığındaki kazın beslenmesi için 4 veya 5 kilogram yeme ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca kaz yetiştiriciliği sulak arazilerde yapılmaktadır. Kazların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken nokta ise mısırdır. Kazların mısırdan uzak durması gerekmektedir. 

 Kaz yetiştiriciliğinde yumurta veriminin yüksek olduğu aylar kış aylarının başlangıcı olmaktadır. Yumurtlama sürecinden önce kaz barınakları için her gün 15 saat suni aydınlatma yapılması gerekir. Bu durumun yumurtada verimin artışına neden olmaktadır.

 Devlet Desteği ve Kazancı Hakkındaki Bilgiler

 Kaz yetiştiriciliği kazancı oldukça yüksektir. Yüksek kazanç sağlaması nedeniyle de ülkemiz ile birlikte Avrupa'da yetiştirilmektedir. Kaz yetiştiriciliğinde alet ekipman alımı veya kümes inşaatı için devlet teşviki alabilmek mümkündür. Devletin bu teşvik için katkısı %75 oranındadır. Kaz yetiştiriciliği devlet teşviki için 3 mekanizma bulunmaktadır. Bu mekanizmalar şunlardır:

Haberin Devamı

 - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kaz Yetiştiriciliği Teşviki

 - TKDK Kaz Çiftliği Hibe Teşviki

 - Geç Çiftçi Hibe Teşviki