Kariyer Klinik Destek Elemanı Nedir, Ne İş Yapar? İşkur'da Yer Alan Klinik Destek Elemanının Görevleri

Klinik Destek Elemanı Nedir, Ne İş Yapar? İşkur'da Yer Alan Klinik Destek Elemanının Görevleri

13.02.2021 - 02:32 | Son Güncellenme:

Klinik destek elemanı, tercih edilen iş imkanları arasında oldukça üst sıralarda bulunmaktadır. Hastanelerde çalışma imkanı sunan klinik destek elemanı pozisyonu için Sağlık Bakanlığı tarafından da açılan kadrolar bulunmaktadır. Klinik destek elemanı mesleğini seçmeyi düşünen kişiler klinik destek elemanı nedir? Sorusunun cevabını arıyor. Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? İşkur'da yer alan klinik destek elemanının görevleri nelerdir? Siz de daha detaylı bir şekilde öğrenmek isteyebilirsiniz.

Klinik Destek Elemanı Nedir, Ne İş Yapar İşkurda Yer Alan Klinik Destek Elemanının Görevleri


Klinik destek elemanı, hastanelerde çalışma imkanı sunan ve son zamanlarda oldukça fazla tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Hastanelerde klinik destek elemanı olarak çalışan kişiler bazı yetki ve sorumluluklara sahiptir. Sağlık kuruluşlarında tıbbi cihazların kullanılması ile ilgilenen meslek elemanlarının sayısı giderek artmaktadır.

Klinik Destek Elemanı Nedir, Ne İş Yapar?

Klinik destek elemanı, klinik destek faaliyetlerini sürdürmek ile görevli olan meslek elemanlarıdır. Klinik destek elemanı olarak çalışmak için öncesinde gerekli eğitimlerin alınması gerekmektedir. Klinik destek elemanı olarak görev yapmak için öncesinde gerekli sertifikaların alınması gerekmektedir. Klinik destek elemanı olarak görev yapmak için gerekli bölümlerin ön lisans veya lisans bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir. Gerekli şartları taşıdığınız takdir de ilgili eğitimi alabilirsiniz ve sağlık kuruluşlarında çalışmaya başlayabilirsiniz.

İşkur'da Yer Alan Klinik Destek Elemanının Görevleri

Klinik destek elemanı arayan iş yerlerinin verdiği ilanlara İşkur üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Herhangi bir sağlık kurum veya kuruluşunda çalışan elemanların görevleri;

Haberin Devamı

● Hasta için kullanılacak cihazların hazırlığı ve temizliği ile ilgilenmek,
● Klinikte bulunan evrakları gerekli yerlere iletmek,
● Hastanın transfer işlemleri ile ilgilenmek,
● Morg için gerekli transfer işlemlerini gerçekleştirmek,
● Hasta numunelerini laboratuvara götürüp getirmek,
● Hastaya pozisyon vermek için gerekli koşulları sağlamak amacıyla diğer sağlık çalışanlarına yardımcı olmak olarak sayılabilir.