Kariyer Ofiste stresle baş etmenin yolları

Ofiste stresle baş etmenin yolları

21.01.2014 - 14:44 | Son Güncellenme:

Ofis hayatının kaçınılmaz sorunlarından olan stresle nasıl başa çıkabilirsiniz?

Ofiste stresle baş etmenin yolları

Bir türlü bitmeyen projeler, adım adım her departmanda takılan işler, bir türlü cevap alamadığınız müşteriler, yapılmayan zamlar ve bitmeyen toplantılar... İş hayatında strese neden olan etmenleri bir bir sıralasak buradan Mars'a yol olur. Peki, tüm günümüzü geçirdiğimiz ve hayatımızın her alanını etkileyen ofis ortamındaki stresten nasıl kurtulabiliriz?

Haberin Devamı


1. Ters elinizi kullanın


Günlük akış içerisinde pek çok işi farkında olmadan yerine getiririz. Bunaldığınız ve kafanızı boşaltmak istediğiniz anlarda normalde kullandığınız elin aksini kullanmayı deneyin. Tüm dikkatinizi oraya vereceğinizden toplantıda müdürün söylediği iğneleyici sözleri bir süreliğine unutabilirsiniz.


2. Teknolojiyi uzak tutun


Toplantıya giderken yanınıza hiçbir elektronik cihaz almayın. Karşınızdakinin sözlerini adeta bir sünger gibi toplayın. Not almayın ve vereceğiniz cevabı düşünmeyin. Bu tür derin bir dinleme sonrasında cevabınızın daha etkili olduğunu fark edeceksiniz.

3. Durup dinleyin


Yoğun başlayan bir gün yaşıyorsanız öğle arasında kafeteryada yalnız oturup etrafınızda olan biteni çok fazla dikkat etmeden dinleyin. Bu sayede zihninizi boşaltabilir ve kafanıza takılan sorunlardan uzaklaşabilirsiniz.

Haberin Devamı


4. Derin bir nefes alın


Telefon çaldığında hemen açmayın. 3 derin nefes aldıktan sonra cevap verin. Bir işe başlamadan önce derin nefes almak zihninizi boşaltmanıza ve stresten kurtulmanıza yardımcı olur.

Kaynak: theDailymuse.com

Çeviri: Gizem Aydoğan