Kariyer Yeni iş yerinde arkadaş edinmenin püf noktaları

Yeni iş yerinde arkadaş edinmenin püf noktaları

21.12.2017 - 12:21 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta arkadaş edinmek kadar iş yerinde arkadaş sahibi olmak da motivasyon açısından büyük önem taşır. Özellikle yeni bir yerde işe başlayan biri için iyi bir arkadaş çevresi, uyum açısından büyük avantaj sağlar. İş yerine gitmeyi ve günün büyük bölümünü orada geçirmeyi eziyet olmaktan çıkarır.

Yeni iş yerinde arkadaş edinmenin püf noktaları

1- Kendinizi tanıtın ve ufak sohbetlere katılın

Haberin Devamı

Herkesle teker teker tanıştığınızdan ve isminizi söylediğinizden emin olun. Ufak molalar esnasında su sebili, asansör, toplantı öncesi, yemekhane gibi toplu alanlarda yapılan sohbetlere katılın.

2- İnsanlara isimleriyle hitap edin

Dünyaca ünlü iletişim uzmanı Dale Carnegie, Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabında "Bir kişinin ismi, o kişi için her dilde en tatlı sestir." diyor. İş arkadaşlarının isimlerini öğrenerek sohbetlerde onlara direkt isimleriyle hitap edebilirsiniz.

3- Toplu yeme ve içme molalarında bulunun

Yeni iş arkadaşlarınızın rutin molaları varsa bunlara katılın veya onları siz davet edin. Fazla insanın bulunduğu ortamda sohbet etmek daha kolaydır bundan yararlanın.

4- İş yerindeki hobi gruplarına katılın

Haberin Devamı

Eğer iş yerinde kulüp veya ortak hobisi olan insanların yaptığı toplantılar varsa kendinize uygun olanı bularak onlarla iletişime geçin. Ortak ilgi alanları, arkadaş edinmenin en kolay yoludur.

5- İkramlarda bulunun

Dışarıdan alacağınız veya evde yapıp (ailenizin yaptığı) yiyecekleri iş yerine getirerek arkadaşlarınıza ikram etmek ince bir davranıştır. Düşünceli ve paylaşımcı biri olduğunuzu bu şekilde gösterebilirsiniz.

6- Masanıza çakılıp kalmayın

Eğer işiniz, ofisin her yerinde yapılabilecek bir işse her zaman masanızda kalmayın ve gezin. Eğer yalnızca masanızda yapabileceğiniz bir işiniz varsa ufak molalarda ofisin fakrlı yerlerine gitmekten çekinmeyin.

7- Pozitif tepkiler verin

Karamsar olmamaya ve devamlı bir şeylerden şikayet etmemeye özen gösterin. Huzursuz ve aksi insanlar genellikle yalnız kalırlar.

8- Yardım teklif edin

İşle ilgili veya iş harici konularda insanlara yardım etmekten çekinmeyin. Bu sayede yeni insanlarla tanışabilir; ilişkinizin sınırlı olduğu insanlarla daha samimi olabilirsiniz.

9- İnsanlara selam verin

İşe gelirken veya işten çıkarken "merhaba", "günaydın", "iyi akşamlar" gibi selamlama cümleleri kullanmayı ihmal etmeyin. Arkadaşça görünmek için iyi yollardan biridir. Tanışmadığınız insanlarla da bu sohbetleri ederek tanışabilirsiniz.

Haberin Devamı

10- Kendi içinize kapanmayın

Sürekli kulaklık takmak, sürekli telefonla uğraşmak ve sessiz olmak insanlarda kapalı biri olduğunuz ve iletişim kurmak istemediğiniz fikrini oluşturabilir. O yüzden kulaklık takmak ya da telefonla uğraşmak gibi eylemlerin dozunu iyi ayarlayın.