Kobi Gayrimenkullere profesyonel takip

Gayrimenkullere profesyonel takip

21.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 2023 yılında, hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 oldu.

Gayrimenkullere profesyonel takip

İMPOMES Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, “Mülkünü yakın takibe almayanlar kamulaştırma kararlarından haberdar olmazsa uzlaşma görüşmeleri öncesi ön araştırma fırsatını kaçırmış olur” uyarısında bulundu. Müberra Oflaz haksız işgallerin zamanında fark edilerek dava açılmaması halinde de mülk sahiplerinin zorlanacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Çoklu mülke sahip olan, mülkleri farklı coğrafyalarda olduğu için ya da kendisi çok meşgul olduğu için takibini yapamayanların buna benzer birçok sorunla karşılaşabileceğini anlatan Müberra Oflaz, vergi borcunun farkında olmayan, vergi mahkemelerinde davaları görülen müşterilerle de karşılaştıklarını, İMPOMES ekibi olarak yaptıkları saha çalışmaları sayesinde müşteriyi bu konulara karşı da bilgilendirdiklerini söyledi.

İMPOMES olarak 13 yılda 69 il 430 ilçede 8700 gayrimenkulün takibini gerçekleştirdiklerini anlatan Müberra Oflaz, “Dolayısıyla Türkiye’nin neredeyse her şehrini takipteyiz. O şehirlerdeki gelişmelerden haberdar olmak, yeri geldiğinde sahaya inip müşterilerimiz için konu takibi yapmak durumundayız. Arsa üzerine işgal mi var, bölgede kamulaştırma kararı var mı, mülk sahibi üzerine işleyen bir vergi borcu var mı, ne kadarlık emlak vergisi tahakkuk edilmiş, mülk sahibi eğer satmak isterse bölgedeki rayiç değerler neler, gibi tüm bilgiler raporlarımızda mevcut” diye konuştu.