Kobi Yeni istihdama destek almayı kolaylaştırıyor

Yeni istihdama destek almayı kolaylaştırıyor

12.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İŞKUR’un en az beş çalışanı olan her ölçekten şirketin başvurabildiği İşbaşı Eğitim Programları (İEP) kapsamında yeni istihdam edilen kişilerin asgari ücret üzerinden maaş ve sigortaları 3 ila 9 ay arasında değişen sürede karşılanıyor.

Yeni istihdama destek almayı kolaylaştırıyor

Çoğu şirketin haberdar olmadığı bu program kapsamında İŞKUR’a kayıtlı ve işsizlik maaşı alan bir kursiyer için işverene sağlanan maliyet avantajı 48 bin TL iken bu kişinin bilgi güvenlik uzmanı, yazılım mühendisi, endüstriyel robot programcısı gibi geleceğin meslekleri kapsamında olması halinde bu avantaj 235 bin TL’yi buluyor. Teşvikler konusunda çözüm ortağı Neprotech iş birliğiyle müşterilerine ücretsiz danışmanlık sunan Kolay İK’nın CEO’su Çağlar Yalı, şirketlerin mevcut çalışan sayısının yüzde 30’u kadar yeni kişiyi bu program kapsamında istihdam edebileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yeni istihdama destek almayı kolaylaştırıyor

Bu tür destekleri takip eden bir çalışanın olmaması veya katılım aşamasındaki evrak işlerinin takip edilememesi gibi nedenlerden dolayı pek çok şirketin bunlardan yararlanamadığını belirten Çağlar Yalı şöyle konuştu:

“Danışmanlık hizmetiyle bu işlemleri takip eden insan kaynakları, muhasebe gibi departmanların iş yükünü azaltıyoruz. Bununla birlikte şirketin kadrosunda bordro ve teşvik alanında uzman bir kişi istihdam edilmiyorsa evrakların takibi zorlaştığı için şirket bu önemli avantadan yararlanamayabiliyor. Biz ise alanında uzman bordro-teşvik danışmanlığı departmanımızla bu süreci yürütüyoruz. Üstelik Neprotech’in bu alanda geliştirdiği yazılımı kullandığımız için tüm evrakları mevzuata göre eksiksiz ve hızlı bir şekilde tamamlıyoruz.”