Kültür Sanat 11. Türksoy Opera Günleri

11. Türksoy Opera Günleri

09.09.2008 - 10:41 | Son Güncellenme:

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından 5 yıl aradan sonra bu yıl 11’incisi Mersin ve KKTC’de düzenlenecek "TÜRKSOY Opera Günleri"nin provaları başladı.

11. Türksoy Opera Günleri

İlki 1993 yılında yapılan ve 2003’ten itibaren çeşitli sıkıntılar nedeniyle devamı getirilemeyen "Opera Günleri"ne bu yıl, 9 ülkeden 21 sanatçı katılacak.

Haberin Devamı

Yetkililer, 11 Eylülde Mersin’de 14 Eylülde ise KKTC’nin Girne kentinde verilecek konserlerde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, KKTC, Hakas, Gagavuz, Başkurdistan ve Türkiye’den sanatçıların sahneye çıkacağını belirttiler. Türkmenistan’ın katılma kararından vazgeçtiği belirtildi.

Kırgızistan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bolat Osmanov, Mersin Kültür Merkezi’nde süren provaları izleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Osmanov, daha sonra AA muhabirine, Türklerin bir araya gelerek kaynaşmasının önemine işaret ederek, bu kapsamda TÜRKSOY’un düzenlediği etkinliğe işaret etti.

Türk dünyasının birçok ortak değere sahip olduğunu vurgulayan Osmanov, "Ancak ortak değerlerimiz olmasına rağmen her ülkenin kendine özgü kültür değerleri var. Bu nedenle Türk halklarının birbirini tanıması adına karşılıklı etkinliklerin artılması gerekir" diye konuştu.