Kültür Sanat 30. yıla üç özel konser

30. yıla üç özel konser

20.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en köklü orkestralarından Tekfen Filarmoni 30. yaşını kutluyor. 30. yıla özel üç özel konser hazırlığında olan orkestra 23, 24 ve 26 Mart tarihlerinde İzmir, Ankara ve İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

30. yıla üç özel konser

Tekfen Filarmoni 23 Mart Çarşamba günü İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 24 Mart Perşembe günü Ankara CSO Ada Ankara’da ve 26 Mart Cumartesi günü İstanbul Zorlu PSM Ana Salon’da birer konser verecek. Daimî şefi Aziz Shokhakimov’un yönetiminde gerçekleşecek konserlerin programında Sergey Prokofyev’in “Romeo ve Jülyet” Süitleri’nden seçkiler ve Sergey Rahmaninov’un “2 No'lu Do minör Piyano Konçertosu” yer alıyor. Müzik eleştirmenleri tarafından, günümüz icracıları arasında, büyük Rus ekolünün önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Ukraynalı piyanist Alexander Romanovsky, Rahmaninov’un sevilen konçertosuna ses verecek.

Haberin Devamı

Berrak bir yorumcu

New York Times’ın “Çok özel bir piyanist, tonları mükemmel yakalayan, olağanüstü bir icracı olmanın ötesinde, aynı zamanda son derece duyarlı ve çaldığı eserleri berrak kılabilen bir yorumcu” sözleriyle tanımladığı Romanovsky, geçtiğimiz yaz, pandemi sırasında “Piyano B” adını verdiği bir projeyi hayata geçirmiş ve karavanıyla gittiği İtalya’nın 40’tan fazla kent meydanında Chopin ve Rahmaninov’un eserlerini icra etmişti.