Kültür Sanat ‘Arka Koltuk’tan bakınca görünenler...

‘Arka Koltuk’tan bakınca görünenler...

12.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2008 yılında kurulan müzik grubu Multitap, özel bulduklarını ifade ettikleri dinleyici kitlesine “Arka Koltuk”u armağan etti.

‘Arka Koltuk’tan bakınca görünenler...

Melisa Vardal - Müziği “Tazeliğini yitirmiş ve boğucu bir hâle gelmiş yaşamlarımızda bize farklı olasılıklar sunan bir evren” olarak tanımlayan grup daha önce “Ben Anlarım”, “Vay Arkadaş” ve “Battaniyem” gibi parçaları ile öne çıkmıştı. Sözlük anlamı “çoklu dokunma” olan grup adının hakkını müziklerindeki altyapıyla verirken son parçası ile de gönülleri fethetmeyi başaracağa benziyor. Bir şarkının ortaya çıkış sürecini bahçeye ekilen bir tohumun, şeklini önceden kestirilemeyen bir ağaca dönüşmesini izlemeye benzeten grup “Arka Koltuk”u şu sözler ile anlatıyor: “Hayata dair gözümüzün önünde olan ve fark edilmeyi bekleyen o kadar çok güzellik var ki. Bu bir romantizm değil; nefes almadan koşup durduğumuz için fark edemediğimiz bir gerçek. Eğer kendimize bu alanı açar ve buradan beslenebilirsek hayatın zorluklarıyla çok daha kolay başa çıkabildiğimizi de görebiliriz. ‘Arka Koltuk’ bu basit ama harika gerçeği anımsatıyor. Yolculuğumuzu taze bir bakışla ve hafiflikle deneyimlemeyi…”

Haberin Devamı

Tohumlarını ektikleri bu ağacın meyvesi hafif ekşi ama tatlı bir doku bırakıyor. Lezzetine şüphe olmayan parçanın geçmişte gizli kalan hüzünlü bir yanı var. Dinlediğinizde, olgunlukla karşılayacağınız anılar eşlik ediyor size ve dudaklarda bir tebessüm bırakıyor. Umarım yolculuğunuz, yolculuğumuz uzun süre devam eder Multitap. Nice yeni buluşmalara…