Kültür Sanat Beş eserle veda ediyor

Beş eserle veda ediyor

11.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali’nin 1 Nisan’da başlayan son etabında şehrin farklı noktalarına yayılan yerleştirmelerine beş yeni eser daha eklendi.

Beş eserle veda ediyor

“Yeni Yurttaşlık Ritüelleri” projeleri kapsamında Orkan Telhan ve elii’nin IMNA desteğiyle tasarladığı İstanbul’un “Mikrobik Meyveleri” Özgürlük Parkı’nda; public works ile Freddie Wiltshire ve Billy Adams’ın imzasını taşıyan “Özenle Kurutun” Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’nde; Martí Guixé’nin tasarladığı “Güneş Mutfağı İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde görülebiliyor. Studio Ossidiana’nın göçebe pavyonu “Büyükada Şarkı Hatları”, 26 Nisan’da Büyükada-Haliç seferlerine başlayacak. Stigmerjiyi Aramak Ekibi’nin “Stigmerjiyi Aramak” isimli uydu projesi ise 30 Nisan’dan itibaren Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde ziyaret edilebilinir.

Haberin Devamı

Sanatçılarla sohbetler

24 Nisan tarihinde çevrimiçi yayınlanacak “Pek Kapanış Sayılmaz!” başlıklı etkinlikte Ekim 2020 itibaren evrilerek devam eden bienalin bir evresi daha tamamlanmış olacak. İKSV YouTube kanalında yayınlanacak etkinlikte, aralarında Dele Adeyemo, Ibiye Camp ve Dámaso Randulfe, Black Athena Collective, Counterspace, Linda Schilling Cuellar, Dansbana!, Sophie Krier & Eric Wong, Aslıhan Demirtaş’ın da olduğu pek çok uluslararası tasarımcı ve sanatçıların katılımlarıyla sohbetler, performanslar ve film gösterimleri yer alacak.