Kültür Sanat Edebiyat

Edebiyat

24.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

Edebiyat

‘Varoluşun komik tiyatrosu’

Haberin Devamı

İbrahim Okutan’ın “Küçük Absürt Şeyler - Öyküler” adlı öykü kitabı, modern yaşamın absürt labirentinde kaybolmuş ruhlar için bir rehber niteliği taşıyor. Her öykü, varoluşun komik tiyatrosunda bir perdeyi aralıyor, sıradan görünen hayatların tuhaf ve beklenmedik yönlerini gözler önüne seriyor. Okutan, kelimeleri ustaca kullanarak absürdün tadını çıkarıyor, okurları hem gülümsetiyor hem de derin düşüncelere dalmaya teşvik ediyor. 

Bazı ruhlar hayatı zehirler

Neslihan Bilici’nin ilk romanı “Rüzgâra Savurdum Eskiyi”, hayatta her zaman yeni başlangıçların mümkün olduğunu anlatan sürükleyici bir hikâye anlatıyor. Romanın başkahramanı Cemile’nin trajik deneyimlerini ve bu deneyimlerden sonra hayata dönüş yolculuğunu konu alan roman, sevginin ve inancın zorlukların üstesinden gelmek için en önemli silahlar olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

“Bazı insanların karanlık ruhları, başkalarının hayatlarını nasıl zehirleyebilir?” sorusunun cevabını bulduğumuz Cemile’nin hikâyesi yeni baştan başlamak isteyenlere ilham oluyor. Sevdiği ve değer verdiği eşi tarafından haksızlığa uğrayarak evden kovulan Cemile’nin hayata tutunma mücadelesini satır aralarına gizleyen “Rüzgara Savurdum Eskiyi”, Cemile’nin bu zorlu süreçte kendiyle yüzleşmesini ve yeniden ayağa kalkmasını anlatıyor. Cemile ile okurun bağ kurmasını hedefleyen Bilici umut ve cesaret aşılıyor.