Kültür Sanat Erdal Öz Ödülü Selim İleri’nin

Erdal Öz Ödülü Selim İleri’nin

28.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi belli oldu. Başkanlığını Sibel Irzık’ın üstlendiği, Cemil Kavukçu, Ömer Türkeş, Metin Celâl, Nilüfer Kuyaş, Murat Yalçın ve Faruk Duman’dan oluşan Seçici Kurul, 14. Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Selim İleri’ye verilmesini kararlaştırdı.

Erdal Öz Ödülü Selim İleri’nin

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Seçici kurul ödül için Selim İleri’nin seçilmesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Erdal Öz Edebiyat Ödülü seçici kurulu, 26 Eylül 2021 günü toplanarak, 2021 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü Selim İleri’ye sunmaya karar vermiştir. Selim İleri öyküleri, romanları, deneme ve senaryoları, edebiyatımızın geçmişine, bugününe ve tüm alanlarına sunduğu sürekli ve nitelikli katkı ve edebiyat dünyasında oynadığı öncü ve yenilikçi rol nedeniyle ödüle değer görülmüştür.”

Haberin Devamı

Tören 11 Ekim’de

Selim İleri’ye ödülü 11 Ekim Pazartesi günü Dada Salon’da verilecek törenle teslim edilecek. Ayrıca pandeminin olumsuz koşulları nedeniyle geçen yıl töreni iptal edilen 2020 Erdal Öz Edebiyat Ödülü sahibi Jale Parla’ya da ödülü yine 11 Ekim gecesi takdim edilecek.

‘Hayatımdaki yeri çok büyük’

Geçtiğimiz mart ayında beyin embolisi nedeniyle hastaneye kaldırılan Selim İleri uzun bir aradan sonra ödül vesilesiyle okurlarına seslendi. Milliyet’e konuşan İleri, “Bu ödüle çok mutlu oldum. Seçici kurula çok teşekkür ediyorum. Erdal Öz benim hayatımda çok büyük bir yeri olan eski bir dosttur. Dargınlıklarla barışmalarla süren bir ömür oldu. Şimdi onu her zamankinden çok özlüyorum” dedi.