Kültür Sanat Gençler dertlerini sanatla anlatıyor

Gençler dertlerini sanatla anlatıyor

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da CerModern’de açılan “Yeni: Şimdi” adlı sergi 30 yaş altı genç isimlerin dünyaya ve sanata dair bakış açılarını yansıtıyor. Sergi, genç sanatçıların yaratıcılığını gözler önüne seriyor.

Gençler dertlerini sanatla anlatıyor

Melisa Vardal - Geleceği inşa ederken ayaklarımızı bastığımız bugünü imgelerle bize yansıtan CerModern’daki “Yeni: Şimdi” adlı sergi sınırsızlığın ufkunda filizleniyor. “Şimdi”yi geleceğin depar çizgisi olarak belirleyen sergide 30 ve daha genç yaşlarda sanatçılar ufukta gördüklerini seyirciye aktarıyor. Sadece resim, heykel ve seramik gibi geleneksel sanat dallarını değil, video, fotoğraf ve enstalasyon gibi yenilikçi sanat formlarını da sanatseverlerle buluşturan sergide ortak bir tema olmasa da gençlerin ortak dertlerini içeriyor. Sergide yer alan eserlerde insan-doğa ilişkisi, kadın hakları ve azınlık hakları gibi toplumsal konuları ele alınıyor.

Haberin Devamı

Genç sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve onların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen serginin küratörlüğünü Atilla Güllü üstleniyor. Güllü sergide genç sanatçıların dünya ve bugün hakkındaki gerçekleri cesurca dile getirdiklerini ve geleceğe ait fikirleri eserleriyle yansıttığını söylüyor. Güllü’ye göre sergide ‘umut’ öne çıkıyor. Güllü “Gençlere ön yargıyla değil, açık bir zihinle yaklaşılması lazım. Bu sergiden umutsuz olmamalıyız sonucu çıkabilir. Çeşitli öz kısıtlamalara rağmen gençler söyleyeceklerinden vazgeçmiyorlar. Azınlıklara yapılan baskılara, yönelimleri nedeniyle insanların ayrımcılığa uğramasına, doğanın tahrip edilmesine, toplumsal cinsiyet rollerine, erke karşı ciddi eleştirileri var. Sergideki eserlerde de bu eleştirileri estetikle birleştiriyorlar” diyor.