Kültür Sanat ‘Güncel kalmak ve yenilik yapmak önemli’

‘Güncel kalmak ve yenilik yapmak önemli’

29.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Venezuela’da bir sosyal sorumluluk hareketi olarak kurulan El Sistema’nın yetiştirdiği müzisyenlerin oluşturduğu dünyaca ünlü Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası, 6 ve 7 Nisan’da gerçekleştireceği iki konser ile uzun bir aradan sonra İstanbullu sanatseverlerle İş Sanat’ta buluşacak.

‘Güncel kalmak ve yenilik yapmak önemli’

 KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Her iki konseri de yönetecek Maestro Christian Vasquez, El Sistema, başarı ve müzik üzerine düşüncelerini anlattı. Viyana Senfoni Orkestrası, Tokyo Filarmoni, Münih Filarmoni gibi dünyanın en saygın orkestralarını yöneten Christian Vasquez, “Müzikte ve sanatta çok fazla hazırlık, çalışma ve disiplin gerekir, öğrenmeyi asla bırakamazsınız. Her zaman müziğin, harika işlerin ve orkestraların zirvesinde yer almalısınız. Bu nedenle benim için hazırlık, güncel kalmak ve yenilik yapmak her zaman önemlidir. Ders verdiğim genç şeflerden ve birçok meslektaşımdan da her gün öğrenmeye devam ediyorum. Yaşantım, azim ve özveri olmadan asla başarılı olamayacağınızı her gün doğruluyor” diyor.

Haberin Devamı

İş Sanat’ın 6 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek konserinde solist olarak sahne alacak genç çellist Poyraz Baltacıgil hakkında Vasquez, “Poyraz'la ilk kez aynı sahnede olacağım ama onun Türkiye’nin en seçkin genç çellistlerden biri olduğunu biliyorum. Ona kendi ülkesinde eşlik etmek benim için bir mutluluk olacak” açıklamasında bulunuyor.

Vasquez, 7 Nisan’daki ikinci konserin ilk yarısını yönetecek şef Andrés David Ascanio için ise “Ascanio benim kardeşim gibi. Orkestrada birlikte yetiştik. O da benimle birlikte Simón Bolívar Orkestrası müzisyenlerindendi ve şef Abreu ile çalıştı. Bu turda onunla yer almaktan gurur duyuyorum” diyor.