Kültür Sanat Güz Kumpanyası ile "Yeniden"

Güz Kumpanyası ile "Yeniden"

16.02.2021 - 11:08 | Son Güncellenme:

2003 yılında ODTÜ’de kurulan Güz Kumpanyası, yeni teklisi “Yeniden”i müzikseverlerin beğenisine sundu! Geçtiğimiz yıllarda yayınladıkları albüm ve EP projelerinin ardından, bu yıl arka arkaya çıkaracakları teklilerin müjdesini veren grup, klasik kemençe, ud, ney, mandolin gibi enstrümanlara dayandırdığı müziğini, Akdeniz’in zengin kültüründen aldığı ilhamla zenginleştirme yolunda… Söz ve müziği Utku Hakan Keleş’e, düzenlemesi Sertaç Işık’a ait yeni şarkı “Yeniden”, grubun kalplere dokunan içten ve naif tarzını yansıtıyor.

Güz Kumpanyası ile Yeniden

Yaptıkları müziği, “Hayat tüm hızıyla akıp giderken sığınılacak bir arka bahçe” olarak tanımlayan Güz Kumpanyası, serüvenine ODTÜ’de, rebetiko, tango, kanto, klasik Türk müziği gibi türlerin melodik yapıları ve ortak kökenleri üzerine çalışmalar yaparak başladı.  Bugün ise bu birikimlerini, kendi eserlerini üretmek için kullanıyor. Kumpanya Ev Stüdyosu’nda kaydedilen yeni tekli Yenidende; vokalde Göksenin Seyhan, vurmalı çalgılarda Mustafa Göçer, gitar ukulele, çello ve klavyede Sertaç Işık, mandolinde Bayezid Özden, bas gitarda Alper Sayın, flütte Belgin Ayhan ve kemanda Alperen Gün yer alıyor. Parçanın mix ve mastering’ini Ferhat Uçar yaptı. Teklinin kapak fotoğrafı Ulaş Soylu’ya, kapak tasarımı Mustafa Göçer’e ait.
 

Haberin Devamı

Göksenin Seyhan, Alper Sayın, Sertaç Işık, Dilcu Salihoğlu, Bayezid Özden, Erhan Kaplan ve Mustafa Göçer’den oluşan “Güz Kumpanyası”nın yeni teklisi “Yeniden” MEYPOM etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında! Grubun “Hayal Belki Kavuşmak” adlı teklisi ise yakında müzikseverlerle buluşacak.