01.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
Halkevleri, sendika.org, Sine-Sen, Basın-İş, Birleşik Metal-İş, Hava-İş ve Petrol-İş sendikaları tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bugün başlıyor.
Festival, 7 Mayıs’a kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’de eşzamanlı olarak sürecek, daha sonra Mersin, Adana, Bolu ile yurtdışında Bremen gibi merkezlere uğrayacak. Bugün Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakılmasıyla başlayacak 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin resmi açılışı yarın akşam 20.00’de Beyoğlu Emek Sineması’nda yapılacak.
Dördü yabancı kurmaca, beşi yerli kurmaca, 23’ü yabancı belgesel, 8’i yerli belgesel olmak üzere 40 filmin yer aldığı festivalde, çok sayıda sinema klasiği ve yeni yapım izlenebilecek.
Programda Ömer Lütfi Akad’ın “Diyet”i, senaryosu Yılmaz Güney’e ait olan, Zeki Ökten’in “Düşman”ı, Ahmet Soner’in “Asayiş Berkemal”i, John Sayles’in “Matewan”ı ve Sergey Ayzenştayn’ın “Grev”i de bulunuyor. Festival filmleri; İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Yeşilçam Sineması, Halkevi Sinema Salonu ile Petrol-İş, Hava-İş ve Birleşik Metal İş konferans salonlarında; Ankara’da Ankara Sanat Tiyatrosu ve Ekin Sanat Merkezi’nde; İzmir’de Dr. Selahattin Akçiçek, Güzelyalı ve Alsancak kültür merkezlerinde ücretsiz olarak gösterilecek.
Festival boyunca İtalyan Kültür Merkezi’nde Tolga Sezgin’in “Göçmen İşçiler”; Fransız Kültür Merkezi’nde de Halkevleri Fotoğraf Atölyesi’nin “Tersane İşçileri” konulu fotoğraf sergileri görülebilecek. (0212) 245 82 65,