02.08.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa film alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından biri olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'ne, geçtiğimiz yıl 58 ülkeden 1083 filmin katıldığını belirtti.
Festivalin uluslararası kimliğini pekiştirmek için ilk kez 2001 yılında Avrupa Film Festivalleri Birliğine başvuruda bulunduklarını kaydeden Kırmızıgül, bu yıl gerekli olan prosedürleri tamamladıklarını dile getirdi. Kırmızıgül, ''22 Haziran 2006'da üyeliği gündeme alınan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Türkiye'deki Kısa film festivalleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, Birliğe Türkiye'den kabul edilen ilk kısa film festivali oldu'' dedi.
AVRUPA'DAKİ FESTİVALLERDEN DESTEK MEKTUBU
Avrupa'nın önde gelen festivallerinden destek mektupları aldıklarını dile getiren Kırmızıgül, Festivalin Türkiye'nin ve İzmir'in tanıtımına katkıda bulunacağını kaydetti. Kırmızıgül, şöyle devam etti:
''Avrupa'daki önemli festivallerde yaptıklarımız takdir ediliyor ve bunun övgü dolu sözlerle ifade ediliyor olması, bizi ayrıca mutlu etti. Avrupa Film Festivalleri Birliğine üye olmak, festivalin uzun vadeli amaçlarını gerçekleştirmemize önemli katkılarda bulunacak.''
EFFC'nin, Avrupa'da sağlam köklere sahip 250 film festivalinin oluşturduğu organizasyon olduğu bilgisini veren Kırmızıgül, Birliğe üye olan festivallerin, festival programlarını hazırlarken karşılıklı destek alabileceğini, karşılıklı değişim programları yapabileceklerini de belirtti.