Kültür Sanat Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi

Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Borusan Contemporary yeni koleksiyon sergisi “Düş Suda”yı sanatseverlerle buluşturuyor. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği sergi, Perili Köşk’te ve internette görülebilir

Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi

Gizem Çetimen

Haberin Devamı

Borusan Contemporary’nin “Düş Suda” başlıklı yeni koleksiyon sergisi dün sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği sergi, hem Borusan Holding Merkez Ofisi Perili Köşk’te hem de kurumun internet sitesi üzerinden gezilebiliyor. “Düş Suda” sergisinin Zoom üzerinden gerçekleştirilen basın toplantısına Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren ve serginin küratörü Dr. Necmi Sönmez katıldı. Sönmez sergiyi şöyle  anlattı: “Hazırladığımız sergi, Borusan’ın kuruluş felsefesinde yer alan izleyicilere farklı görsel tecrübeler kazandırma hedefi doğrultusunda şiirsel bir yaklaşımla 45 sanatçının çalışmasını ele alıyor. Bu çalışmaların en önemli özelliği, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun çoğulcu yapısını ortaya çıkarmayı hedeflemesi” dedi. Dr. Necmi Sönmez, “Düş Suda” sergisinin ismini Edip Cansever’in aynı adlı şiirinden aldığını ifade etti. Şairin 1970’te kaleme aldığı on bölümlük şiirden yola çıkan sergi, görsel sanatlara yeni bir okuma önerisi getirirken yeni medya alanının açtığı ifade olanaklarını ve izleyiciyle kurduğu ilişkiyi merkeze alıyor.

Haberin Devamı

Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi

Sanat kamusal alanda

Sanatı dijital teknolojilerle kamusal alana taşıma stratejisi doğrultusunda Sarıyer’deki Perili Köşk’ün dışına taşınan “Düş Suda”, sanatseverlerin eserlerle kişisel olarak interaktif ilişki kurmasına da olanak tanıyor. Borusan Holding Merkez Ofisi Perili Köşk’te konumlanan sergi, Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden de 360 derece sanal tur ile ziyaretçileriyle buluşuyor. İzleyiciler, Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle desteklenen “Düş Suda Sergi Rotası” mobil uygulaması aracılığıyla aralarında Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel ve Michael Wolf’un çalışmalarının da olduğu 12 eseri, 7 Nisan-6 Mart arasında Bebek - Rumelihisarı hattında belirlenen rotada izleyebilecek. Ayrıca sanatseverler, Güney Koreli fotoğraf sanatçısı Boomoon’un “Boğaz’da Balık Oyunu No.8” başlıklı eserini de sergiye özel hazırlanan projeksiyon yerleştirmesi olarak Perili Köşk’ün dış cephesinde görebilecek.