Kültür Sanat ‘Selçuklu sanat şehri olacak’

‘Selçuklu sanat şehri olacak’

07.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hayata geçirdiği projelerle şehrin eğitim ve kültür yaşamına katkı sunan Selçuklu Belediyesi, kadim medeniyet Selçuklu’dan aldığı güçle gelecek nesillerin yolunu aydınlatıyor.

‘Selçuklu sanat şehri olacak’

Selçuklu Sanat Akademisi projesini hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, akademide sanat eğitimi verecek. Kişisel gelişim, sahne sanatları ve müzik eğitimleriyle yeni yeteneklerin keşfedilmesine vesile olacak akademi Anadolu’dan dünyaya açılacak.

Haberin Devamı

Farkındalık oluşturacak

Kişisel gelişim eğitimleriyle katılımcılar kendilerini keşfetme, merak uyandırma, planlama, çözümleme, araştırma, paylaşma gibi kazanımlar elde edecek. Aynı zamanda, eğitim alan kişilerin alanlarıyla ilgili uygulama yapabilmelerine imkân sağlanacak. Görsel sanatlar ve müzik kurslarında eğitim alanlar ise şehrin sanat hayatına zenginlik katacak.

 “Selçuklu’yu sanat şehri yapmak istiyoruz” diyen Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı proje hakkında şunları kaydetti: “Selçuklu medeniyet demek, kültür sanat demek, eğitim demek Selçuklu Sanat Akademi’miz de bu bağlamda oluşturduğumuz önemli projelerimizden biri. Amacımız Selçuklu’yu değerlerimizle zenginleştirilmiş, insan odaklı sanat şehri yapmaktır. İnsanlığın ortak dili ve evrensel kültürün ortak paydası olan sanat ve sanat dallarını; toplumsal değerlerimize uygun olarak icra etmek, geliştirmek, toplumumuza sevdirmektir.”  Sanat Akademisi’yle şehrin yeni sanatçılar kazanacağına dikkat çeken Pekyatırmacı, “Selçuklu Sanat Akademisi; sosyo kültürel ve sanatsal alanlarla ilgili söyleşi, deneyim paylaşımı, konferans, konser gibi etkinliklerle,toplumsal farkındalık oluşturma misyonunu yerine getirecektir” diye konuştu. Selçuklu Sanat Akademisi Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolüyle hayata geçirildi.