Kültür Sanat Semaver Kumpanya'da Mart'ta ne var ne yok?

Semaver Kumpanya'da Mart'ta ne var ne yok?

28.02.2014 - 14:16 | Son Güncellenme:

2002 yılında Işıl Kasapoğlu tarafından kurulan Semaver Kumpanya, Mart ayında seyircilere yeni oyunu “VERİLER”i sunuyor!

Semaver Kumpanyada Martta ne var ne yok

19 Mart’ta Çevre Tiyatrosunda prömiyeri gerçekleşecek oyun, bir İsrailli ve bir Filistinli polis memurunun, bir cinayeti çözmek için bir araya gelişini anlatıyor. Daha önce faili meçhul kalarak kapanmış bir cinayet dosyası, Amerika ve İsrail arasında yaşanan diplomatik ilişkiler sonucunda, iki memurun karşısına tekrar çıkar ve Yossi ile Halit işbirliği yapmak zorunda kalırlar. Kanadalı yazar Arthur Milner’ın 1997 yılında ülkesinde yayınlanan toplu oyunlarının arasında yer alan “Veriler”(Facts), 2012 yılında Arapça’ya çevrilerek West Bank ve İsrail’de oynamış. 2013 yılında ise Finborough Theatre tarafından Londra’da sahnelenmiş.

Haberin Devamı

Philip Arditti’nin Türkçe’ye çevirdiği bu üç kişilik oyun, iki düşman ülkenin polis memurunun bir cinayetin yanı sıra, savaşı, barışı, düşmanlığı, dinleri ve önyargıları sorgulamasını anlatıyor. “Veriler”de Yossi ve Halit sadece faili meçhul bir cinayeti değil, gerek politik, gerekse bireysel açıdan, fanatizmin yarattığı öldürücü etkileri de aydınlatmaya çalışıyorlar.

Serkan Keskin ve Volkan Sarıöz’ün yönettiği, Hakan Atalay, Mustafa Kırantepe ve Serkan Tınmaz’ın oynadığı “VERİLER”de 16 yaş sınırlaması var. Oyunun süresi 90 dakika.

“VERİLER” 19 Mart Cuma günü prömiyer yaptıktan sonra, Mart ayı boyunca Çevre Tiyatrosunda sahnelenecek. 19,20,21,22 Mart’ta Çevre Tiyatrosunda, 25 Mart’ta, Bursa Uğur Mumcu Sahnesinde, 27 Mart, Dünya Tiyatrolar gününde ücretsiz olarak Çevre Tiyatrosunda ve 28 ve 29 Mart’ta yine Çevre Tiyatrosunda seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Semaver Kumpanya, yeni oyunun yanı sıra, Mart ayında repertuarındaki diğer oyunları sunmaya ve konuk tiyatroları ağırlamaya devam edecek.

BİR İNFAZIN PORTRESİ

İngiliz yazar Howard Barker’ın “Bir İnfazın Portresi” adlı oyunu, Zeynep Su Kasapoğlu’nun rejisiyle 28 Şubat Cuma ve 1 Mart Cumartesi tarihlerinde saat 20.30da Çevre Tiyatrosunda sahnelenecek. Oyun ayrıca zamanda 5 Mart Çarşamba akşamı saat 20:00'de Koç Üniversitesi'nde sahnelenecek. Kalabalık kadrosuyla geçtiğimiz sezon seyircilerin büyük beğenisini kazanan “Bir İnfazın Portresi”, 16. Yüzyılda İnebahtı Savaşı sonrası Venedik’te geçiyor. Ülkenin en önde gelen ressamı Galactia’ya, devletin kazandığı zaferi ölümsüzleştirmek için bir tablo siparişi verilir. Galactia’nın gerek kadın olması, gerek yakın çevresi ve ülke koşulları, ressamın üzerinde ağır bir baskı oluşturur. Ressamla Venedik Cumhuriyeti arasındaki mücadelenin sonucu, en az savaşın kendisi kadar ağır olacaktır.

TEHLİKELİ OYUNLAR

Oğuz Atay’ın, “Tutunamayanlar”ı bitirdikten kısa bir süre sonra yazdığı “Tehlikeli Oyunlar” romanı, Seyyar Sahne tarafından sekiz aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından ilk kez 2009 Mayıs'ında seyirci karşısına çıkarılmıştı. O tarihten beri seyircisinin gösterdiği ilgi dolayısıyla düzenli olarak oynayan oyun, Çevre Tiyatrosunda. Celal Mordeniz'in tasarlayıp yönettiği, Oğuz Arıcı'nın reji danışmanı olduğu oyunda, Erdem Şenocak tek kişilik bir performans sergiliyor. “Tehlikeli Oyunlar” 14 Mart Cuma saat 20:30’da Çevre Tiyatrosunda.

Haberin Devamı

YERALTINDAN NOTLAR

Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar’ı, onu okuyan herkesin hayatında az ya da çok bir iz bırakmıştır. Romanın baş karakteri hayata, ilişkilere, insanın arzularına ve varoluş mücadelesine dair deneyim ve gözlemlerini anlatır.“Ben hasta bir adamım” diye söze başlayan yeraltı adamı, yaşadıklarına –az da olsa- belli bir mesafeden bakabildiğini işaret etmekte ve bu tavrı romanın ana çizgisini oluşturmakta. Celal Mordeniz'in yönettiği Nadir Sarıbacak’ın oynadığı Seyyar Sahne’nin “Yeraltından Notlar”ı geçtiğimiz aylarda Çevre Tiyatrosunda kapalı gişe oynadı. “Yeraltindan Notlar”ı 15 Mart Cumartesi akşamı saat 20:30’da Çevre Tiyatrosunda izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

PAMUK PRENSES VE YEDİ CÜCELER

Hem küçüklere hem de büyüklere bir masal sunan, Işıl Kasapoğlu’nun sahnelediği, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Mart ayında İşsanat’ta. Yavuz Pekman’ın oyunlaştırdığı, müzikleri Alper Maral’a ait bu büyük prodüksiyonda, Semaver Kumpanya ekibine eşlik eden, Pamela Spence’in canlandırdığı kötü kalpli kraliçenin performansı görülmeye değer. Oyun, 23 Mart Pazar günü saat 15:00’de İşsanat’ta sahneleniyor.

SEMAVER KUMPANYA MART 2014 PROGRAMI

28 Şubat Cuma BİR İNFAZIN PORTRESİ 20:30 Çevre Tiyatrosu

1 Mart Cumartesi BİR İNFAZIN PORTRESİ 20:30 Çevre Tiyatrosu

5 Mart Çarşamba BİR İNFAZIN PORTRESİ 20:00 Koç Üniversitesi

14 Mart Cuma TEHLİKELİ OYUNLAR (Seyyar Sahne) 20:30 Çevre tiyatrosu

15 Mart Cumartesi YERALTINDAN NOTLAR (Seyyar Sahne) 20:30 Çevre tiyatrosu

19 Mart Çarşamba VERİLER (YENİ OYUN- PRÖMİYER) 20:30 Çevre Tiyatrosu

20 Mart Perşembe VERİLER (YENİ OYUN) 20:30 Çevre Tiyatrosu

21 Mart Cuma VERİLER (YENİ OYUN) 20:30 Çevre Tiyatrosu

22 Mart Cumartesi VERİLER (YENİ OYUN) 20:30 Çevre Tiyatrosu

Haberin Devamı

23 Mart Pazar PAMUK PRENSES 15:00 İşsanat

25 Mart Salı VERİLER (YENİ OYUN) 20:00 Uğur Mumcu Sahnesi, Bursa

27 Mart Perşembe VERİLER (YENİ OYUN) ÜCRETSİZ! 20:30 Çevre Tiyatrosu

28 Mart Cuma VERİLER (YENİ OYUN) 20:30 Çevre Tiyatrosu

29 Mart Cumartesi VERİLER (YENİ OYUN) 20:30 Çevre Tiyatrosu

BİLET FİYATLARI:

Öğrenci 20TL

Tam: 30TL