Kültür Sanat Süha Uygur ilk defa konuştu!

Süha Uygur ilk defa konuştu!

06.01.2016 - 15:30 | Son Güncellenme:

İBB Şehir Tiyatroları'nda Erhan Yazıcıoğlu'nun istifasının ardından göreve gelen yeni genel sanat yönetmeni Süha Uygur göreve başladı.

Süha Uygur ilk defa konuştu

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni genel sanat yönetmeni Süha Uygur göreve başladı. "Kurumda yaşananların üstesinden tiyatro yaparak geliriz" diyen Uygur hedefinin geleneksel Türk tiyatrosunu Batı'ya tanıtmak olduğunu söyledi.

İBB Şehir Tiyatroları'nda Erhan Yazıcıoğlu'nun istifasının ardından Genel Sanat Yönetmenliği'ne atanan Süha Uygur göreve başladı. 1 hafta içinde ekibini kuracak olan Uygur, sezon başında planlanan programla yola devam edecek.

Görevin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirten Uygur kurumdaki motivasyonu yükseltmek için çalışacağını söyledi. Uygur görevi kabul etmesindeki gerekçeyi ise "Burada tiyatromuzun çok kıymetli sanatçıları var. Onlarla aynı çatı altında olmak ve genel sanat yönetmenliği yapmak asla reddemeyeceğim bir şeydi" sözleriyle açıkladı.

Arkadaşlarımın arkasındayım

Uygur önünde zorlu bir süreç olduğunu beliterek şöyle konuştu: "Ben siyasetten anlamam. Tek derdim tiyatro. İlk işimiz tiyatro olursa ve tüm benliğimizi tiyatroya verirsek arkası gelir ve tüm sorunlar çözülür. Tiyatro yapıldığı zaman 2012'den beri süre gelen sıkıntılar da çözülür. Arkadaşlarım için elimden ne gelirse yapacağım. Alması gereken hakları var. Gerekli olanları, isteğimi, ricamı ve görüşmelerimi yapacağım. Sorunları tartacağız, acil çözülmesi gerekenleri çözeceğiz. Darülbedayi asla bitmeyecek bir yaşam biçimi."

Haberin Devamı

Süha Uygur ilk defa konuştu


Dengeyi sağlayacağız

Yıllardır özel tiyatroda yaptıkları geleneksel oyunları seyirciyle buluşturan Uygur, şunları söyledi: "Ben tiyatrocu bir ailenin oğluyum. Böyle doğdum ve öleceğim. Siyaset bizim işimiz değil. Ben özgür bir adamım ve bu işi de özgür yapacağıma inandığım için göreve geldim. Tiyatro seyircisi çeşitli yelpazelerde. Klasik seven de var müzikal seven de... Burada Batı tiyatrosundan şahane örnekler yapılıyor ve yapılacak. Ben biraz daha bizden tatlar yapalım istiyorum. Nitekim Cibali Karakolu, İstanbul Efendisi oynuyor. Fehim Paşa Konağı provada. Kurum kayıtsız değil ama bunu biraz daha dengelemek istiyorum. Dünyada herkes tiyatrosuna sahip çıkıyor. Bizim oyunlarımız da orada sahnelensin istiyorum. Fehim Paşa Konağı'nı neden İtalya oynamasın?"

Endişelerim yok

"Burası için endişelerim yok. Olsaydı gelmezdim. 57 yaşıma kadar özgür yaşadım. Ama buranın işleyişine saygı duymak zorundayım. Onların da tiyatro yapılmasına saygı duymaları gerekir ki zaten duyuyorlar. Bundan şüphem yok. Zor bir görev ve sorumluluğum çok ağır. Rahmetli babam Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ülkemizin prestiji ve gururudur derdi. Bu kurumların yaşaması gerekir."

Kaynak: yenisafak

Yazarlar