Kültür Sanat TA London’ın ilk yılında baş sanatçı Devrim Erbil

TA London’ın ilk yılında baş sanatçı Devrim Erbil

26.10.2021 - 11:59 | Son Güncellenme:

İngiltere’de ilk defa Türk sanatının önde gelen isimlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek ’’TA London /Turkish Art Week’’; Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Avrupa’da yaşayan Türk sanatçıları Londra’da buluşturuyor.

TA London’ın ilk yılında baş sanatçı Devrim Erbil

TA London /Turkish Art Week, 27-31 Ekim 2021 tarihlerinde Dünyaca ünlü Londra Saatchi Galeri’de Renko London organizasyonu ile gerçekleştiriliyor.Ressam, heykeltıraş, enstalâsyon ve fotoğraf sanatçılarından oluşan 21 sanatçının 100 eseri sanatseverler ile buluşuyor.

Haberin Devamı

 

TA London’a Katılan Sanatçılar

Bahri Genç, Barış Sarıbaş, Başak Cansu, Güney kaya, Cengiz Yatağan, Çiğdem Erbil, Devrim Erbil, Ece Clarke, Emin Çizenel, Esra Meral, Eva Sonaike, Joanna Gilbert, Mehmet Günyeli, Mine Zabcı, Nuri Battal, Renk Erbil, Rina Bakış, Sakit Mammadov, Sina Mirel, Sümer Erek, YamKarkai, Yiğit Yazıcı.

 

TA London’ın ilk yılında baş sanatçı Devrim Erbil ve Devrim Erbil yorumuyla Londra…

Resmin şairi Devrim Erbil, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin gizemli çizgilerini yansıtan eserleri ile gelecek nesillere kendini adamış bir kültür hizmetkârı. Bu sefer çok anlamlı bir proje ile sanatın evrenselliğine, mesafelerin önemsizliğine, kültürlerin kardeşliğine çok önemli bir vurgu yapıyor. Bu kapsamda Dünya’nın En güzel ve özel şehirleri İstanbul ile Londra’yı TA London projesi ile çizgilerde buluşturuyor. 

Haberin Devamı

Altmış yılı aşkın süredir aşığı olduğu İstanbul’un gizemini tablolarına yansıtan sanatçı Devrim Erbil, ilk kez Londra’yı resmettiği ‘’LONDRA BİR RÜYA GİBİ’’ eseri ile TA London sergisine katılıyor.   

 

Türk Sanat Haftası TA London Sergisi 

Türkiye'den ve yurtdışından uluslararası üne sahip 21 sanatçının yer aldığı sergi, Türk çağdaş sanatının uluslararası profilini ve dünya sanatına yaptığı büyük katkıyı yükseltmeyi hedefliyor.