Kültür Sanat Tatilde sanatsız kalmak istemeyenlere!

Tatilde sanatsız kalmak istemeyenlere!

13.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yazar Nazlı Eray’ın ikinci akrilik resim sergisi “Karamel” 23 Haziran’da Bodrum’daki Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Tatilde sanatsız kalmak istemeyenlere

Küratörlüğünü Tolga Yarıcı’nın üstlendiği sergide, Eray’ın ‘kadın’ temalı 61 tablosu yer alıyor. İzleyiciler, Eray’ın tablolarında konuşamadıkları için hikâyelerini gözleri, renkleri ve dudakları ile anlatan 346 farklı kadının hayatına tanık olacaklar. “Karamel”, 6 Temmuz’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

Deniz kıyısında seramik

Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı’nın  Seramik Çalıştayı, 17 Haziran tarihinde Pine Bay Holiday Resort Kuşadası’nda başlayacak. 27 Haziran’a kadar devam edecek çalıştay, 10 seramik sanatçısını ve yurtdışından gelecek misafirleri ağırlayacak. 2017’den bugüne altı seramik çalıştayı gerçekleştiren vakıf, uluslararası alanda 300 sanatçıyı bir araya getirmişti.

Güneştekin’in ‘Kutsal Ağaçları’

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Kutsal Ağaçlar” başlıklı kişisel sergisi, 18 Haziran’da Bodrum’daki Zai Yaşam’da sanatseverlerle buluşacak. Sergide, sanatçının yaratıcı denemelerinin özünü yakalayan, algı ve duyguları için görsel bir eşdeğer yarattığı bronz heykelleri, geçmiş uygulamaların dışında kalarak yaptığı seramik işleri ve mitolojik öğeleri, optik yanılsamaları yaratan yarıkürelerin yanı sıra, işlerin yüzeyinde ortaya çıkan üç boyutlu yarıkürelerle bütünleştirdiği işleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Görsel şölen var

Pilevneli Oriental Bodrum’da “Anadolu-Creten-Elmacı-Fırman-Töre-Zümrütoğlu” başlıkla karma sergi sanatseverlerle buluştu. 4 Temmuz’a dek sürecek seçkide Refik Anadol’un Uluslararası Uzay İstasyonu veri tabloları, Daniel Firman’ın “Toplama” ile “Tavır” serilerinden heykelleri, Ali Elmacı ile Tarık Töre’nin son dönem eserleri, Erdoğan Zümrütoğlu’nun “Yaz Günleri Beni Hatırlamıyor”, “Yağ Satarım, Bal Satarım, Ustam Ölmüş Ben Satarım” serilerinden örnekler ile Johan Creten’in ikonik “Gözlem Noktaları” yer alacak.