Kültür Sanat Yeni bir evrenin mesajları

Yeni bir evrenin mesajları

24.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Das Das’ın Metropol İstanbul’daki sahnesinde kapılarını açtığı yapay zekâ ve sanatı birleştiren eserleri sanatseverlerle buluşturan “Parallel Universe” başlıklı sergisi sanatseverlere ilginç bir deneyim yaşatmıştı.

Yeni bir evrenin mesajları

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Teknoloji sayesinde eserlerin içinde dolaşma imkânı veren sergi yılın en farklı işlerinden biriydi. Das Das şimdi bir önceki sergide iş birliği yaptığı Stüdyo, Zenger ve Paribu ile Bodrum Yalıkavak Marina’da “Multiverse Portal” adlı sergiyi açtı. Sergide bugüne kadar 52’den fazla ülkede; bilim, sanat ve teknoloji ekseninde sanat yerleştirmelerini milyonlarla buluşturan Ouchhh Stüdyo’nun “Atlas Okyanusu Veri Boyama Deneyimi”, “Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama Deneyimi” ile “Göbeklitepe Mimari Veri Sergisi” isimli üç eseri yer alıyor.

Haberin Devamı

“Atlas Okyanusu Veri Boyama Deneyimi”, Atlas Okyanusu ile Biskay Körfezi’nin halka açık milyonlarca verisiyle oluşturuluyor. Eser, ziyaretçileri okyanus ve denizlerin büyüleyici dünyasının içine sürüklüyor. Van Gogh’un yağlı boya tabloları ve eskizlerinin yapay zekâ algoritmalarının kullanımıyla görsel bir şölene dönüştüğü “Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boya Deneyimi” ziyaretçilere eserler arasında dolaşma şansı sunuyor. “Göbeklitepe Mimari Veri Sergisi” ise dünyanın en eski antik köken verilerinin bilinci ve yapay zekânın buluşmasına tanıklık ediyor. Sergi 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilir.

Yazarlar