Kültür Sanat Yine yeni yeniden Milliyet Sanat

Yine yeni yeniden Milliyet Sanat 

03.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi kasım sayısında 50. sanat yılını kutlayan Nilüfer yolculuğunu anlatırken, “Kurak Günler” ile Emin Alper ve “Bir Aşk Masalı” ile Ahmet Ümit söyleşileri yer alıyor.

Yine yeni yeniden Milliyet Sanat

Bu yıl 50. yılını kutlayan Milliyet Sanat kasım sayısında sanat hayatında yaşıtı olan Nilüfer’i kapağına taşıdı. Şarkıları ve çok özel yorumuyla uzun yıllardır hayatlarımıza eşlik eden Nilüfer 50. sanat yılını ve daha pek çok şeyi Ayın Söyleşisi’nde Asu Maro’ya anlattı. Sürekli üretken olan Nilüfer tam da şarkısında haykırdığı gibi “yine yeni ve yeniden” karşımızda. Müzikte bir başka özel yıl dönümü de Michael Jackson’dan… Jackson’ın yayınlandığı günden bu yana etkisini yitirmeyen efsane albümü “Thriller” 40. yılını kutluyor. Egemen Limoncuoğlu “Thriller”ı yazdı. Björk’ün 10. stüdyo albümü “Fossora”yı Eda Solmaz kaleme aldı. 

Haberin Devamı

Hirst yangını

Yeni sayının plastik sanatlar sayfalarında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin merakla beklenen ve 277 sanatçıdan 749 eserle Türk resim ve heykel sanatının eksiksiz bir tarihini sunan büyük koleksiyon sergisi yer alıyor. 10 bin adet ürettiği/ürettirdiği ve topluca “Currency” (para, banknot) adını verdiği renk çarklarını, isteyene kâğıt, isteyene NFT olarak iki bin dolardan satışa sunan ve “istenmeyen orijinalleri” törenle yakan Damien Hirst’le ilgili kapsamlı bir yazının yanı sıra önemli sergilerin haberleri ve röportajları da sanatseverleri bekliyor.

Soysal annesini anıyor

Milliyet Sanat derginin kasım sayısının edebiyat sayfalarının çok özel bir konuğu var. Sevgi Soysal’ın kızı Funda Soysal’ın annesinin vefatının 46. yılında annesi üzerine yazdı. Efnan Atmaca, Ahmet Ümit ile yeni romanı “Bir Aşk Masalı”nı konuştu. Ayşegül Sönmez son kitabı “Çağdaş Sanat Var Mı?” üzerine Seray Şahinler’in sorularını yanıtladı. Bu ay ne dinlesek diyenler için podcast bölümünde “Yakın Bakış” var. 

Haberin Devamı

Yine yeni yeniden Milliyet Sanat

Derginin sinema sayfalarında ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen başta olmak üzere dokuz ödül kazanan Emin Alper’in Müjde Işıl ile gerçekleştirdiği söyleşi yer alıyor. Alper, son yılların en iyi filmi olarak gösterilen “Kurak Günleri” ve yaşadığımız iklimi anlatıyor. Steven Spielberg’in kendi çocukluğunda hareketle çektiği küçük bir çocuğun sinemayla tanışması, ailesindeki problemler ve okulda yaşadığı bocalamalarla baş etme çabalarını anlattığı filmi “The Fabelmans/ Fabelmanlar”ı Burçin. S. Yalçın yazdı. 

Yine yeni yeniden Milliyet Sanat

AHMET ÜMİT

Sahne Molière’in

Sahne Sanatları’nda odağımızda İstanbul Tiyatro Festivali var. Festival kapsamında pek çok oyun prömiyer yaptı, pek çoğu sırasını bekliyor… Bu yıl 400. yaşını kutlayan Molière üzerine oyunlardan biri de İBB Şehir Tiyatroları’nın, Molière’in doğumunun 400. yılı vesilesiyle sahneye koyduğu “Tartuffe”. Oyunu, yönetmeni Yiğit Sertdemir, Ece Saruhan’a anlattı. Ceyda Ulukaya ise 11 Kasım’da yeniden izleyicilerle buluşmaya hazırlanan “Şahları Da Vururlar” oyunu için Ses Tiyatrosu’ndan içeri girdi. Yerebatan Sarnıcı’nda gösterimlerini gerçekleştiren “Gebe” oyunu oldukça konuşuluyor. Seçkin Selvi “Gıkı Çıkan Kadınlar” başlığıyla “Gebe”yi yazdı.