Milliyet Executive Bodrum markası artık çok sağlam

Bodrum markası artık çok sağlam

14.07.2023 - 04:35 | Son Güncellenme:

Dünya jet-setinin rotasında önemli bir konum haline gelen Bodrum, artık bu alanda markasını sağlama aldı. Bodrum, rakip destinasyonlar arasında fark oluşturuyor.

Bodrum markası artık çok sağlam

DUYGU ERDOĞAN- Dünyanın hemen her ülkesinden üst gelir grubu turistin sezon boyunca tercih ettiği bölgeler arasına giren Bodrum, artık yerini sağlamlaştırdı. Her yıl eklenen yeni yatırımlar ve lüks markalar bu gücü daha iyi yansıtıyor. Bölgenin önemli yatırımcılarından Six Senses Kaplankaya'nın Genel Müdürü Adnan Yücel, Bodrum'un dünya jet-seti tarafından tercihini ve tesislerine ilişkin yeni gelişmeleri paylaştı...

Haberin Devamı

Bodrum'un özellikle dünyanın üst gelir grubu turistleri açısından aldığı yol ve gelişimini nasıl değerlendirirsiniz?

Bulunduğumuz Ege bölgesi ve Bodrum özellikle lüks uluslararası resort işletmelerin varlığı, lüks uluslararası yiyecek- içecek işletmelerinin tercihi ve verilen hizmetin kalitesinin yüksekliğinden ötürü tercih edilen bir destinasyon. Her yıl eklenen kaliteli işletmeler ve yüksek hizmet kalitesiyle Bodrum da artık markalaşmış ve üst gelir grubu turistlerin de en çok rağbet ettiği destinasyonlar arasına girmiş durumda. Ayrıca havalimanıyla erişim kolaylığı da jet-set'in tercihinde öne çıkan etkenlerden. Lüks marka yatırımlarının da artması ile özellikle bölgemizde turizm ve otelcilik geleceğinden oldukça ümitliyim. Yatırımların yanı sıra turizm sektörümüzün çok bilinçli bir şekilde hizmet standartlarını yükseltmesinin de bunda payı bulunuyor. Çok daha iyi tanıtmaya ve hizmet kalitemizi artırmaya devam edersek her sene daha fazla turistin geleceğini öngörebiliriz. Ayrıca bu markaların bölgelerindeki lokal markaları desteklemesi turizme önemli katma değer sağlıyor.  

Haberin Devamı

Bodrum markası artık çok sağlam

ADNAN YÜCEL

2023 hedefleriniz nelerdir?

Dünyanın ve Avrupa'nın en iyi otelleri arasında gösterilen ve dünyanın da en iyi üçüncü Spa Resort'u seçilen Six Senses Kaplankaya olarak misafirlerimize bilinenin ötesinde keşifler sunuyoruz. 2022 yılında başarılı bir sezon geçirdik ve 2023 hedeflerimizi gerçekleştirip gelirimizde yüzde 30 büyüme bekliyoruz. İngiltere pazarında bu yıl da olumlu talepler devam ediyor. Rusya pazarında da yoğun ilgi var. Otelimizin İzmir ve Bodrum havalimanına yakın olması büyük avantaj. Kaplankaya'nın arazi büyüklüğünü de göz önünde bulundurduğumuzda, yeni projeler ve farklı otellerin ileri zamanlarda geleceğini söyleyebilirim.  

Türkiye'nin turizm yol haritasında belirlediği sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde markanızın hassasiyetleriyle birlikte, yaptığınız çalışmalar nelerdir?

Six Senses Kaplankaya olarak markanın uluslararası sürdürülebilirlik felsefesi ışığında hayata geçirdiğimiz doğa dostu faaliyetlerimizi yıl boyunca sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl da ayrıca markamızın doğaya saygılı ve sürdürülebilir lüks felsefesi ışığında tüm otelin operasyonlarını denetleyecek ve plastiksiz, yerel üretimi destekleyen doğal çözümler konusunda projeler üretecek olan Sürdürülebilirlik Direktörlüğü pozisyonu açtık. Sürdürülebilirlik işletme modelleri konusunda oldukça deneyimli bir profesyonel olan Sürdürülebilirlik Direktörümüz Yasemen Erdemir ile birlikte hem markamız hem de bölgemiz özelinde faaliyet ve projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Dünya çapındaki Six Senses otellerinde olduğu gibi, karbon ayak izini azaltmak ve doğayı korumak konusundaki faaliyetleri ciddiyetle yürüten Six Senses Kaplankaya olarak 2022 raporumuzda, bir yıl öncesine göre enerji tüketimini yüzde 43 ve su tüketimini yüzde 71 azalttığımız görülüyor. 2022 yılında geri dönüştürülen kağıt ve karton, plastik, ahşap, metal, kompozit ve cam ambalaj miktarı 6894 kg olurken, anlaşmalı olduğumuz geri dönüşüm firması tarafından biyodizel olarak geri dönüştürdüğümüz mutfak kullanılmış yağ miktarı ise 6625 kg oldu. Yine 2022 yılında organik bahçemizde üretilen sebze sayısı ise 402.55 kiloya kadar çıktı. 1319 kilo pil, floresan lamba gibi tehlikeli atık maddeler de anlaşmalı olduğumuz geri dönüşüm firması ile bertaraf ederek toprağın kirlenmesini önlemeye çalışıyoruz. Gelirimizin yüzde 0.5'ini yerel toplum ve çevre projelerini desteklemek için sürdürülebilirlik fonunda biriktiriyor, aynı zamanda çocukların doğa ile iç içe olacağı ve çevre bilinci kazanacağı Earth Lab ve İklim Savaşçısı atölyeleriyle doğa sevgisini erken yaşlarda aşılamak adına sorumluluk alıyoruz.

Haberin Devamı

Okula destek sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda bir destek programı da uyguladınız...

Doğaya, sürdürülebilirliğe, bulunduğumuz bölge ve yerel kültürüne saygı kapsamında ilk olarak da komşumuz Kazıklı Köy ile bir destek projesi gerçekleştirdik. Okulun fiziki şartlarını iyileştirmek için verdiğimiz desteğin yanı sıra öğrencileri sürdürülebilirlik konusunda eğitiyoruz. Okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi için yürütülen temizlik, tadilat ve bakım çalışmalarına ek olarak; öğrencilere çevre bilincini aşılamak amacıyla organik tarım ve damla sulama eğitimlerini üstlendik ve öğrencilerle birlikte 80 fidan dikimi de yaptık. Teknik yardım, temizlik ve onarımdan, tüm yeni ekipmanlarla yepyeni bir bilim sınıfı oluşturmaya ve robotik malzeme kitlerine, organik tarımı öğretmekten öğrencilerle birlikte fide dikmeye kadar, çocuklar için daha iyi bir ortam yaratmak ve onlara sürdürülebilir bir gelecek için ilham vermeye devam etmeyi hedefliyoruz. Yöre kadınlarının ördüğü el emeği Akdeniz Foku oyuncaklarının otel bünyesinde satışını yaparak, kadınlarımızın finansal bağımsızlıklarını destekliyoruz. Bu oyuncak satışlarından gelen gelir, diğer çevresel ve yerel toplum projelerini desteklemesi amacıyla Sürdürülebilirlik Fonuna aktarılıyor.