Milliyet Executive CEO’LAR ATAKTA

CEO’LAR ATAKTA

08.09.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri, gerçekleştirdikleri üst düzey atamalarla 3. çeyrekte yönetici kadrolarını güçlendirdi.

CEO’LAR ATAKTA

Yeni dönemde şirketleri en tepe seviyeden yönetecek liderler; enerji, ilaç, lojistik, otomotiv, e-ticaret sektörlerinde şirketlerine global ve yerel pazarlarda liderlik edecek. Data Expert’in derlediği ağustos ayında yapılan atamalar şöyle..

Haberin Devamı

Özge Yavuz Öztürk
Perrigo Türkiye / Genel Müdür

CEO’LAR ATAKTA



Perrigo Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Özge Yavuz Öztürk oldu. 2000’de İstanbul Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nden mezun olan Özge Yavuz Öztürk, Bilgi Üniversitesi’nde Pazarlama alanında MBA yaptı. İş hayatına Procter&Gamble, Wella Professionals’da başlayan Öztürk, daha sonra GlaxoSmithKline Tüketici Sağlığı’nda Ağız Bakım ve OTC kategorilerinde sırasıyla Kıdemli Marka Müdürü ve Grup Marka Müdürü oldu. 2014 yılında Merck Tüketici Sağlığı’nı kurmak üzere “Pazarlama Müdürü” olarak atanan Öztürk, sonrasında Bölüm Direktörü ve Global Marka Geliştirme Direktörü olarak çalıştı. Merck ve P&G birleşmesi ile Global Marka Geliştirme Direktörü görevine Procter&Gamble çatısı altında devam eden Öztürk, Şubat 2020’den bu yana Santa Farma İlaç’ta, OTC Bölüm Direktörü’ydü.

Haberin Devamı

Kağan Gündüz MNG Kargo / CEO

CEO’LAR ATAKTA

MNG Kargo’da 2017 yılından bu yana CFO olarak görev yapan Kağan Gündüz, Ağustos ayı itibarıyla MNG Kargo İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak atandı. Çalışma hayatına Ernst&Young birleşme ve satın alma danışmanlığı hizmetlerinde başlayan Gündüz, 16 yıllık kariyerinde reel, bankacılık ve danışmanlık sektörlerinde üst düzey pozisyonlarda görev aldı. MNG Kargo’nun 2017 yılı sonunda Turkven ve Sancak Grubu tarafından satın alınmasının ardından şirketin CFO’su olarak görev yapmaya başlayan Gündüz, 2006 yılında Koç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bölümlerinden dereceyle mezun oldu. Gündüz, 2015-2016 yıllarında Commercial Bank of Qatar sponsorluğunda HEC Paris’te yönetici eğitim programını tamamlamıştı.

Mehmet Abbasoğlu
Petrol Ofisi / Genel Müdür

CEO’LAR ATAKTA

Petrol Ofisi’nde Genel Müdürlük görevine Mehmet Abbasoğlu getirildi. Finans, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde 30 yıldan fazla tecrübeye sahip olan ve Vitol’e 2016 yılında katılan Abbasoğlu’nun, Vitol’ün Petrol Ofisi’ni satın almasının ardından şirketin CFO’su olarak görev yapıyordu. Abbasoğlu, 1 Eylül itibarıyla yeni görevine başlayacak.

Gülin Reyhanoğlu Peugeot Türkiye / Genel Müdür

CEO’LAR ATAKTA

Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü görevine Gülin Reyhanoğlu getirildi. Reyhanoğlu, bu atamayla hem Stellantis Türkiye çatısı altındaki markalar arasında hem de Türkiye otomotiv sektöründeki markalar içerisinde görev alan ikinci kadın genel müdür oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Reyhanoğlu, otomotiv sektörüne 2006 yılında Otokoç Otomotiv’de Filo Satış Temsilcisi olarak adım attı. Reyhanoğlu, 2017’de de Peugeot Türkiye bünyesine katılmıştı. 2020 yılından bu yana kariyerine Peugeot Türkiye Satış Direktörü olarak devam etti. Reyhanoğlu, 1 Ağustos itibarıyla yeni görevine başladı. 

Haberin Devamı

İbrahim Anaç Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı

CEO’LAR ATAKTA

Peugeot Türkiye Genel Müdürü olarak 2017 yılından bu yana görev yapan İbrahim Anaç, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu. Stellantis’in dünya çapındaki 6 büyük bölgesinden bir tanesi olan, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA Chief Operating Officer) Samir Cherfan’a bağlı olarak Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini sürdürecek olan Anaç, yeni görevi dahilinde 65 ülkeden sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Nilhan Onal Hepsiburada / CEO

CEO’LAR ATAKTA

Murat Emirdağ, 1 Ocak 2023’te Hepsiburada’daki CEO’luk görevini Amazon’un global üst düzey yöneticilerinden Nilhan Onal’a bırakacak. Onal, Hepsiburada’ya katılmadan önceki 7 yıl boyunca Amazon’un Avrupa’da tüketici elektroniği, sigorta, giyim gibi kategorilerini başarıya taşımasının yanı sıra, Amazon Nakliye (Amazon Shipping) şirketini de kurdu ve dünya liderliği görevini yaptı. Onal, Amazon’dan önceki 10 yıl Procter&Gamble bünyesinde gıda ve kozmetikten ev bakım ürünlerine kadar birçok kategoride ve coğrafyada yöneticilik rolleri üstlendi. Nilhan Onal, 2021’de Türkiye’nin dünyadaki en başarılı yöneticileri (H&S - Global Turks par Excellence) ve Avrupa’nın en önemli kadın teknoloji liderleri listelerinde yer aldı.

Hülya Yalın Sanovel İlaç / CEO

CEO’LAR ATAKTA

Hülya Yalın, Sanovel İlaç’a CEO olarak atandı. Yalın, İsveç Vaxjö Üniversitesi Biyokimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1995’te kariyerine Eczacıbaşı İlaç’ta devam eden Yalın, 1999-2005 arası AstraZeneca Türkiye’de görev aldı. 2005’te katıldığı Abdi İbrahim İlaç’ta 10 yıl süresince farklı gruplarda yönetim ve liderlik sorumlulukları üstlendi. 2015- 2018 arasında Sanofi Türkiye’de uzman ve birinci basamak tedavi iş birimi direktörü olarak görev alan Hülya Yalın, portföy yönetimi ve stratejik ortaklıklar departmanı liderliğini de yürüttü. Yalın, son olarak Haziran 2018’den günümüze Exeltis Türkiye Genel Müdürü & Insud Pharma Yönetim Kurulu Üyesi’ydi.

Haberin Devamı

Tufan Erginbilgiç Rolls-Royce / CEO

CEO’LAR ATAKTA

İngiliz ultra lüks otomobil firması Rolls-Royce, 1 Ocak 2023 itibarıyla şirketin 1 numaralı koltuğunu Tufan Erginbilgiç’e emanet edecek. CEO’luk görevini üstlenecek olan Erginbilgiç, daha önce BP’de önemli görevlerde yer almıştı. Aynı zamanda mühendislik geçmişine de sahip olan Erginbilgiç, 5 yılı yönetim ekibinin bir parçası olmak üzere toplamda 20 yılı aşkın bir süredir BP’de görev aldı. 2020’de ayrılmadan önceki son görevinde, BP’nin rafinaj, petrokimya gibi operasyonlarını içeren alt iş birimlerini yönetti. Altyapı işletmelerinde büyük ölçekli yatırımlara odaklanan ve yatırımcılar için 81 milyar doları yöneten bir özel sermaye şirketi olan Global Infrastructure Partners’ın (GIP) ortağı olan Erginbilgiç, havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN dahil ağır sanayi ve imalat şirketlerinde de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.