Oynatma Listesi
HABERLER

12. kattan atmıştı! 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanacak

İstanbul Şişli’de bir ticaret merkezinde tartıştığı 63 yaşındaki İlyas Demirci’yi 12. kattan 11. kata atarak ağır yaralanmasına sebep olan 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı’nın yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi suçun “kasten yaralama” değil, “öldürmeye teşebbüs” olabileceğini belirtti. Mahkeme sanığın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar vererek, görevsizlik kararı verdi.

Damla GÜLER / İSTANBUL- Şişli’de bir ticaret merkezinde 22 Şubat günü 21 yaşındaki Çağdaş Boyalı ile 62 yaşındaki İlyas Demirci tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Çağdaş Boyalı, Demirci’yi 12. kattan aşağı attı.

İlyas Demirci şans eseri bir alt kata düştü. Ancak vücudunda çok sayıda kırık olan Demirci, ağır tedavilerin ardından tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Olayın ardından Çağdaş Boyalı hakkında, “kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında tutuksuz sanık Çağdaş Boyalı ve İlyas Demirci avukatlarıyla birlikte katıldı.

“KASITLI OLARAK GELDİ”

Duruşmada söz alan mağdur İlyas Demirci, “Sanığın 12. kata gelmesi ve orada beni aşağı atması kasıtlı bir harekettir. Tutuklanmasını talep ediyorum” dedi. Sanık Çağdaş Boyalı ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Alınan beyanların ardından duruşma savcısı, olay anına ilişkin görüntü kayıtlarının incelendiğinde, sanığın müştekiyi korkuluklara getirerek tüm dirence rağmen aşağı attığını belirtti. Sanığın, “öldürmeye teşebbüs” suçunda yargılanması gerektiğini belirten savcı, Coşkun Boyalı’nın tutuklanmasını talep etti.

DOSYA AĞIR CEZADA

Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık hakkındaki, “kasten yaralama” suçunun, “öldürmeye teşebbüs” olarak değişebileceğini belirterek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.  Sanığın tutuklanması talebi ise reddedildi

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER