Oynatma Listesi
HABERLER

12 kentte alarm! Meteoroloji il il sayarak uyardı

Meteoroloji'den gelen son dakika tahminlerine göre bugün aralarında İstanbul'un da bulunduğu 12 kentte kuvvetli yağış uyarısı var. 4 il için "sarı", 8 kent içinse "turuncu" alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bu sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova ve Bilecik'te yerel olarak kuvvetli, Kocaeli'de çok kuvvetli, Sakarya'da şiddetli, Sakarya'nın doğu ilçelerinde ise aşırı ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul ve Yalova'da pazar günü sabah saatlerine kadar, diğer yerlerde ise pazar günü akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

AKOM: ANADOLU YAKASINDA ETKİLİ

AKOM verilerine göre yapılan açıklamada; yağışların, 8 Temmuz Cumartesi öğle saatlerine kadar Avrupa yakası boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olması, ağırlıklı olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde yağması beklendiği ifade edildi.

Ayrıca bu gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yerel olarak şiddetli ve aşırı, yarın sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, yarın gece saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli, aşırı ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor. Yağışların, pazar günü gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı değerlendiriliyor. 

 

BATI KARADENİZ'DE 'TURUNCU' KODLU AŞIRI YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Batı Karadeniz bölgesinde illerde aşırı yağışlar için dikkatli ve tedbirli olunması için ‘turuncu’ kod uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri), 08.07.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) , Cumartesi gece saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ ifadelerine yer verildi.

EGE'DE FIRTINA

Ege Denizi’nde rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esmesi beklenirken, Meteoroloji Müdürlüğü fırtına konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Rüzgarın Güney Ege’de (08.07.2023 Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde (40-60 km/sa) fırtınamsı rüzgar, açıklarında yer yer 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü (09.07.2023) gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri, bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER